De Dijk verspeelt weer punten na ruime voorsprong

Hoofdklasser De Dijk heeft weer dure punten verspeeld. De ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee stond in Bussum tegen SDO met 2-0 voor, maar na negentig minuten stond er toch echt 2-2 op het bord. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat De Dijk op deze manier punten verspeelde.

Eerder gebeurde dat ook al tegen De Meern. Toen werd eveneens een snel verkregen voorsprong van twee doelpunten uit handen gegeven. Ook op bezoek bij een hardwerkend SDO liet De Dijk dus punten liggen.

Zwarthoed vraagt om een gele kaart tegenstander

Met de wind in de rug kreeg De Dijk legio kansen om bij rust een grotere voorsprong te hebben dan de 0-2 die nu op het bord stond. Na iets meer dan twintig minuten viel eindelijk de 0-1. Op aangeven van Damian Menzo zorgde Harry Zwarthoed voor de openingstreffer. Vijf minuten later was het zelfs 0-2 toen een corner van Zwarthoed, gedragen door de wind, via het been van Van der Velden in het eigen doel werd gewerkt.

Die 0-2 bij rust was een magere afspiegeling van de veldverhoudingen. Een afstandsschot van Sabajo en een actie van Kaars die doorgebroken was, maar werd vastgehouden, hadden meer op moeten leveren. De Dijk maakte te weinig gebruik van het feit dat de windrichting in de eerste helft in haar voordeel was.

HO3_1451

SDO-uitblinker Elroy Pappot (ex-FC Utrecht) zorgde in drie minuten tijd voor de 2-2 tussenstand. Vier minuten na rust schoot hij prachtig de 1-2 binnen en drie minuten later kegelde hij een vrije trap achter doelman Stephan Veenboer die een hoek van zijn doel open liet (2-2).

Waar het oogde dat Veenboer bij die treffer de fout inging, was hij daarna zeker drie keer de reddende engel voor De Dijk door een paar grote kansen van SDO onschadelijk te maken. Zo keerde hij een zeker lijkend doelpunt van Veirano Slager. Op de inzet van Van der velden was hij kansloos, maar de kopbal belandde op de lat.

SDO De Dijk

De Dijk kreeg zeker nog mogelijkheden op de winst maar Schilder kopte over en Zwarthoed was nog dichtbij uit een corner van Tayeb. De Amsterdammers lieten zo weer dure punten liggen en dat kwam tegen SDO voornamelijk omdat er niet goed werd omgegaan met de weersomstandigheden en de werklust, ten opzichte van SDO, aan de magere kant was.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse

Met dank aan Jan van der Pol
Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)