De Dijk weer met 3-0 onderuit

De Dijk is de competitie niet erg florissant begonnen. De wedstrijden tegen AZSV (thuis) en SDC Putten (uit) gingen met 3-0 verloren. Zaterdag ging De Dijk weer onderuit. Op het eigen complex werd er (weer) met 3-0 verloren, ditmaal van het Gelderse NSC Nijkerk.

Hoofdtrainer André Teuling baalde na de wedstrijd van het resultaat. “Helaas hebben we hier ervaring mee. Het afgelopen seizoen begonnen we ook niet goed aan de competitie.” Tegen NSC Nijkerk kwam De Dijk binnen tien minuten al op een 0-1 achterstand. Een corner werd door veel spelers gemist, bij de tweede paal werd deze binnen getikt door Nijkerk-spits Jonathan Martina. Na de openingstreffer gaat het duel gelijk op. Zowel De Dijk als de bezoekers creëren weinig mogelijkheden. Net zoals in de eerste thuiswedstrijd tegen AZSV kreeg een verdediger van De Dijk de bal ongelukkig tegen de arm. Arbiter Nelissen wees naar de penaltystip. Vanaf elfmeter schoot Yannick Cornelisz binnen. Met een 2-0 achterstand zochten de mannen van Teulings de kleedkamer op.

Na rust ging De Dijk anders spelen. De Amsterdammers wilden namelijk de aansluitingstreffer forceren. Zo’n twaalf minuten na rust was de thuisploeg dichtbij deze aansluitingstreffer. Mylan Polman werd namelijk in het strafschopgebied neer gehaald door een Nijkerkse verdediger. Steven van Zanten kreeg ook de rode kaart wegens zijn overtreding. Polman, die zeer snel terug te vinden is op het veld na een blessure, ging zelf achter de bal aan. Echter werd de bal gekeerd door keeper Jan van Willige. De rebound van Sammie Fiddani ging er ook niet in. “Dat was eigenlijk de kans om de wedstrijd te doen keren. Met nog een half uur te gaan, tegen tien man en met de aansluitingstreffer. Helaas gaat de bal er niet in.” De oefenmeester van De Dijk was erg benieuwd hoe zijn ploeg zou gaan spelen, mocht de bal er wel zijn ingegaan. “Dan sta je nog wel achter, maar dan gebeurt er wat in de ploeg. We waren echt op zo’n moment aan het wachten. Onbedoeld ontnemen we het dat onszelf om over zo’n dood punt heen te komen.” Pal daarna delen de bezoekers de genadeklap uit. Martina maakt zijn tweede goal van de middag, op aangeven van Anass Ghaddari.

“Het wordt tijd dat we ze gaan verzilveren”

“Ondanks dat we 3-0 verliezen, ging het voetballend in de tweede helft goed. We missen vier, vijf goede kansen. Het wordt tijd dat we deze gaan verzilveren. Alleen ten opzichte van de twee wedstrijden hiervoor, creëren we nu wel kansen. Toen hadden we namelijk alleen maar halve mogelijkheden. Waar het in de vorige wedstrijden niet goed ging, deden we nu stukken beter.” Teulings ziet dat zijn ploeg ploeg stappen maakt, ondanks de mindere uitslagen. “Volgende week moeten we tegen koploper Flevo Boys, er is niets mooiers om dan te winnen.”

Door de nederlaag blijft De Dijk laatste in de competitie. Naast de ploeg van Teulings hebben ook DETO, ONS Sneek en Noordscheschut nog geen punt behaald. Volgende week neemt De Dijk het op tegen koploper Flevo Boys. De Emmeloorders hebben alle drie de wedstrijden op dit moment gewonnen. Ze versloegen Buitenpost (0-4), Noordscheschut (2-0) en DETO (2-3). Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse.