Home / Algemeen / De Dijk wint in ‘Nee tegen racisme’ shirts

De Dijk wint in ‘Nee tegen racisme’ shirts

Het duel van De Dijk had zondag een speciaal tintje. De hoofdklasser uit Amsterdam trad tegen De Zouaven aan in shirts waarop de tekst stond: ‘Nee tegen racisme’. Het team van Juan Fernandez Coto won overigens met 3-0. “Het was zeker geen gemakkelijke zege”, aldus Coto.

De Dijk speelde in de speciale shirt, om duidelijk te maken dat het tegen racisme is. Tijdens het bekerduel met Fortuna Sittard waren er op het sportcomplex van De Dijk oerwoudgeluiden te horen. De aanklager betaald voetbal van KNVB is inmiddels een vooronderzoek gestart. “Op deze actie werd door iedereen heel positief gereageerd. In het eerste, maar ook in de jeugd spelen veel allochtone jongens”, vertelde Coto.

De Dijk - De Zouaven

De oefenmeester van de Amsterdammers zag dat zijn formatie het in de eerste helft moeilijk had. “Olaf Lindenbergh maakte voor rust de 1-0. Hij schoot raak vanaf de penaltystip, nadat een speler van De Zouaven hands maakte.” De gasten kregen voor de theepauze goede mogelijkheden op de 0-1. Coto: “Onze keeper hield nog het hoofd koel toen een aanvaller van De Zouaven op hem afstormde.” Mostapha EL Aamrani en Dennis Kaart beslisten het duel na rust. “In de laatste dertig minuten waren wij de bovenliggende partij. We waren beter en kregen goede kansen op de 4-0 en 5-0.”

Ondanks dat De Dijk de score niet verder opvoerde was Coto tevreden. “Het was een lastig duel. We winnen wel met 3-0, maar het dubbeltje had ook de andere kant kunnen opvallen.” Door de zege behoudt De Dijk aansluiting met de grote middenmoot van de hoofdklasse. De ploeg van Coto behaalde uit vijf duels zeven punten. “Wij willen dit seizoen mee doen om de bovenste plaatsen.”

Foto’s Reinoud Buijs

Send this to a friend