Home / Algemeen / De Dijk wint Topklasse-waardig duel van Chabab

De Dijk wint Topklasse-waardig duel van Chabab

De derby in de zondag hoofdklasse tussen Chabab en De Dijk is uiteindelijk een 1-2 overwinning voor De Dijk geworden. In een wedstrijd van een zeer hoog niveau was de scheidsrechter het enige minpuntje. Later vanavond een uitgebreide samenvatting en reacties.

Twee rode kaarten, waarvan eentje na de wedstrijd, en een hand vol gele kaarten waren het gevolg van de slechte leiding. Niet alle kaarten stonden ter discussie, maar consequent was de leidsman zeker niet. Het deed uiteindelijk gelukkig niets af aan het hoge niveau van de wedstrijd op het goede kunstgrasveld van RKAVIC in Amstelveen.

Raymond Dirven

Chabab, dat minder verliespunten had dan koploper De Dijk, opende furieus en creëerde de nodige kansen. Onder aanvoering van aanvoerder Ajnane en de behendige spits Abdul kwam De Dijk er niet aan te pas. Abdul, Molly, en Bakkali kregen goede kansen voordat Marco Mulder uit een pass van Ajnane na zeventien minuten verdiend de 1-0 liet aantekenen.

Balverlies van Ajnane zorgde twee minuten later al voor de gelijkmaker. Het was pas de eerste kans voor De Dijk. Tayeb veroverde de bal en Dennis Kaars omspeelde doelman Dirven en maakte het knap af (1-1).

2

Wat opstootjes, met geel voor Lindenbergh en Abdul, en het nodige commentaar op de leiding vanaf de kant maakte het een echte Amsterdamse derby waarvan er helaas te weinig meer te zien zijn de laatste tijd.

Het hoge niveau van de eerste helft kon na rust helaas door beide teams niet worden vastgehouden. Abdul was vlak na rust met een lage kopbal dicht bij een nieuwe voorsprong voor Chabab, maar doelman Veenboer redde knap. Het was uiteindelijk Tim Ruder, die na een goede voorzet van El Gourari, De Dijk op voorsprong zette (1-2). Het gebeurde een kwartier na rust.

1

Waar sommige overtredingen onbestraft bleven kreeg Abdul zo’n tien minuten voor tijd na een lichte overtreding zijn tweede gele kaart. De Dijk kon de wedstrijd daarna niet beslissen. Vooral Dennis Kaars was twee keer te zelfzuchtig anders was het zeker niet zo spannend gebleven. Wel had de aanvaller nog een strafschop moeten krijgen. In de blessuretijd was Bakkali nog dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap van Madmar. Na afloop kreeg Ajnane ook nog eens rood voor commentaar op de leiding. Iets wat gezien het vertoonde niveau van de arbitrage niet echt onterecht was.

Kaars en Muder

Later vanavond een uitgebreide samenvatting en reacties van beide aanvoerders. Kijk voor de uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Rob Beense