asv De Dijk

De Dijk wint weer en heeft veilige plaatsen in het vizier

Na de nipte zege op bezoek bij Putten ontving De Dijk zaterdagmiddag HZVV. Het duel begon een half uur later dan gepland, omdat de ploeg uit Hoogeveen gestrand was op de snelweg. De bus kreeg en lekke band, waardoor het even duurde voordat de weg richting Amsterdam vervolgd kon worden. Ook de terugreis zal vervelend zijn geweest voor de bezoekers: De Dijk won met 2-1 en heeft de veilige plaatsen om de ranglijst nu in het vizier.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B Zaterdag

Halverwege de eerste helft kwam De Dijk op voorsprong via een goal van Leon Schipper. HZVV wist er weinig tegenin te brengen en zag na een half uur ook nog spits Yoran Popovic geblesseerd uitvallen. Toch bleef het tot de rust bij een 1-0 stand. Na rust verdubbelde Hussam Dowaah de score, door van dichtbij raak te schieten.

Met een uur op de klok kon De Dijk de wedstrijd definitief op slot gooien. Maar waar Feyo Glim vorig week nog wel scoorde uit een penalty, lukte dat dit keer niet. HZVV had zijn penalty’s bestudeerd en daardoor kon doelman Hidde Streutker de goede hoek kiezen en de strafschop pakken. Zo bleven de bezoekers in leven. En toen Sander Dzemidzic in de slotfase nog de 2-1 maakte, werd het nog heel even spannend.

Door een goede reeks is De Dijk inmiddels heel dichtbij de twaalfde plek op de ranglijst, die goed is voor rechtstreekse handhaving. Het gat met de huidige nummer 12, Flevo Boys, is nog maar 2 punten.