De Dijk zakt naar voorlaatste plaats na nederlaag tegen Quick

In de hoofdklasse heeft De Dijk een ruime nederlaag geleden in Den Haag tegen Quick. Na de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-7 na verlenging) verloor de ploeg van Juan Fernandez Coto met maar liefst 4-0 van Quick. De Dijk staat nu voorlaatste met vier punten uit vier duels.

Op Sportpark Nieuw Hanenburg had De Dijk nog wel met grotere cijfers kunnen verliezen. De 4-0 was en magere afspiegeling van het wedstrijdbeeld. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Jevon Blijd kopte een vrije trap van Marc Boshoff achter doelman Veenboer. De Dijk werd uit een vrije trap nog wel gevaarlijk, maar Sander van de Toorn stond de gelijkmaker in de weg. De spectaculaire opening beloofde veel voor de rest van de wedstrijd.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 12.04.42

Quick pakte het overwicht snel op en middels vloeiende combinaties wist het voor dreiging te zorgen. Er was een goede afwisseling van aanvallen over de flanken, doorlopende middenvelders en opstomende backs bij Quick, waardoor De Dijk maar geen grip op de aanvalsgolven van Quick kon krijgen. Met name Bright Ampong leek over vleugels te bezitten, want hij zorgde voor veel dreiging aan de rechterkant voor Quick. Ondanks de dreiging, wisten de ploeg van Frans Danen dit nog niet om te zetten in grote kansen en bleef het bij speldenprikjes.

Toch leek De Dijk na twintog minuten spelen op gelijke hoogte te komen. El Aamrani kwam goed door en gaf de bal hard voor het Quick doel. De Dijk spits Dennis Kaars was hier echter niet op berekend en de bal stuiterde van zijn been richting het lege doel. De bal miste echter vaart, zodat Van de Toorn de bal nog voor de doellijn kon pakken met een snoekduik.  Kort hierna kwam Gino Mulder namens Quick weer goed door en stond na een slalom alleen voor De Dijk doelman Veenboer, die de inzet van Mulder tenauwernood nog te hoekschop kon verwerken.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 12.04.51

Na 24 minuten spelen rukte Bright Ampong weer op naar voren en omspeelde twee tegenspelers. Bij de achterlijn behield hij het overzicht en gaf een perfecte voorzet op Steven de Kruijf, die nog de bal tussen twee verdedigers kon  binnenkoppen en zo deze fraaie aanval tot de 2-0 voor Quick promoveerde. De Dijk was hierdoor aangeslagen en begon steeds meer onderling te mopperen op elkaar. Quick rook bloed en hield de druk hoog, waardoor De Dijk er niet meer uit kon komen. Jevon Blijd kon na een goede actie de derde Haagse treffer maken, maar vond Veenboer op zijn weg, die erger voor de Amsterdammers voorkwam.

Nog voor rust werd een fraaie cominatie door het centrum van de Amsterdammers ruw onderbroken toen Steven de Kruijf gevloerd werd op twintig meter van het doel. Invaller Kevin van der Geest nam meteen brutaal plaats achter de bal, na nauwelijks warm te hebben gelopen. Het maakte Van der Geest niets uit, want hij krulde de vrije trap fraai over de muur in de korte hoek en zette Quick vlak voor rust op een 3-0 voorsprong.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 12.04.58

Na rust werden de Amsterdammers meteen fel opgejaagd en hier wisten de gasten niet goed mee om te gaan. Quick bleef aanvallen en binnen tien minuten na de hervatting lag de bal voor de vierde maal in het doel. Jevon Blijd kwam goed door na een korte combinatie en ging alleen op doelman Veenboer af. Hij behield het overzicht en legde de bal breed op de meegelopen Gino Mulder, die de bal kon aannemen en rustig over de lijn liep voor de 4-0.

Quick schakelde de laatste twintig minuten ook een tandje terug, Op spaarzame momenten kwam De Dijk er echter nog wel dreigend uit en liet het zien over goede spelers te beschikken. Tien minuten voor tijd moest Van de Toorn zijn klasse nog tonen toen hij de inzet van Tim Ruder, na een fraaie solo, moest keren.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 12.05.07

Toch hadden de toeschouwers nog wat meer doelpunten kunnen zien. Jevon Blijd schudde zijn tegenspeler weer eens af, maar schoot uit een lastige hoek voor het doel langs. Ook Marc Boshoff had pech en zag zijn vrije trap rakelings over het doel vliegen, maar leek dat enkele minuten later goed te maken. Na een mooie steekbal kwam hij alleen op de doelman van De Dijk af en punterde de bal leep langs de glijdende doelman. De bal eindigde echter op de paal, waardoor het scorebord op 4-0 bleef steken en De Dijk niet mocht klagen dat de score niet hoger was uitgevallen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Foto’s webiste Quick

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)