Home / Algemeen / De Dijk zet Veenboer uit selectie wegens overgang naar Katwijk

De Dijk zet Veenboer uit selectie wegens overgang naar Katwijk

Stephan Veenboer is door De Dijk per direct uit de selectie gezet. De doelman kreeg dat vanochtend van de club te horen. De reden is dat Veenboer een contract tekende bij tweededivisionist Katwijk terwijl hij volgens De Dijk nog een doorlopende verbintenis heeft. Katwijk bracht de overgang zondag naar buiten.

De Dijk was niet blij dat toen het nieuws op de website van Katwijk bekend werd, want Veenboer heeft volgens de club nog een contract voor anderhalf jaar. Tevens kondigde het aan gepaste maatregelen te nemen. Vanochtend (dinsdag) voegde De Dijk de daad bij het woord en zette Veenboer per direct uit de selectie.

Veenboer, tweede keeper achter Jeroen Verhoeven, wilde na de wedstrijd tegen Quick’20 niet veel kwijt over de ontstane situatie. “Ik wil gewoon weer spelen. Ik heb alles netje gedaan. Toen ik te horen kreeg dat ik tegen Quick’20 niet zou spelen heb ik te horen gekregen dat ik weg mocht. Met Katwijk ben ik drie weken geleden in contact gekomen en toen afgelopen donderdag duidelijk werd dat ik niet zou spelen is het heel snel gegaan. Ik wil het seizoen bij De Dijk gewoon goed afmaken en me volledig inzetten voor de club.”

Twee dagen later is daar dus geen sprake meer van. Veenboer kreeg van de club te horen dat hij niet meer welkom is. De doelman vindt het een ‘onbegrijpelijk besluit’. “Iedereen die mij kent weet dat ik altijd mijn best doe en nooit een storende factor ben. Wanneer iemand daar dan anders over denkt, heb ik me eraan te houden. Al blijft het heel apart en kwam dit rauw op mijn dak vallen. Het heeft geen zin om er verder ruzie over te maken, zo zit ik niet in elkaar. Ik kan mijzelf in ieder geval recht in de spiegel aankijken dat ik naar eer en geweten heb gehandeld.”

Trainer Jochem Twisker wilde zich niet te veel met de ontstane situatie bemoeien. “Ik ga daar niet over. Het is natuurlijk jammer dat het zo moet gaan. Gelukkig heb ik Stan Bijl en Nick Borgman achter de hand mocht er iets met Jeroen Verhoeven gebeuren.”

Foto’s Rob Beense

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)