De Dijk zet VOC in matige wedstrijd eenvoudig opzij

De Dijk heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse. In een matige wedstrijd werd VOC uit Rotterdam gemakkelijk met 3-0 opzij gezet.

De Dijk ging na het eerste fluitsignaal furieus van start en dat leidde in de beginfase tot slordig uitverdedigen van de bezoekers uit Rotterdam. Toch wist de thuisploeg in de beginfase weinig kansen te creëren. Met veel ballen vanuit het achterveld werd geprobeerd om voorin topscorer Dennis Kaars te bereiken maar tot kansen leidde dit verder niet.

De Dijk - VOC

Door het slecht bespeelbare veld was de bal vaak in de lucht en was De Dijk iets beter in het uitvechten van de duels. Toch waren het de bezoekers die de eerste kans van de wedstrijd kregen. Na een lange bal van Nicolas Wordragen was het Andrew Liauw Soen-Tjoen die de bal terugkopte op Felix Verhaar maar de middenvelder schoot de bal vervolgens naast de goal.

Aan de andere kant van het veld was het aanvoerder Chakib Tayeb die de bal kon binnenschieten na schitterend voorbereidend werk van Mostapha el Aamrani die meerdere tegenstanders op het verkeerde been zetten voordat hij de bal voorgaf. De ploegen leken met een brilstand de rust in te gaan totdat Tayeb een goede voorzet gaf op Kaars, die de bal in het netje wist te leggen.

Na rust kreeg De Dijk steeds meer overwicht in de wedstrijd en was het vlak na rust opnieuw Kaars die de bal kon binnenkoppen en ook Moaad Elaakel was dichtbij de 2-0. Names VOC kreeg Derk Hitzerd in de counter een goede kans om de gelijkmaker te maken maar oog in oog met de keeper schoot hij de bal huizenhoog over de goal.

De Dijk was met name in de tweede helft de bovenliggende partij maar de thuisploeg had moeite om de zorgvuldige opgebouwde muur van VOC te doorbreken. Na 68 minuten spelen was het uiteindelijk Kaars die de wedstrijd definitief op slot gooide. Na een corner wist VOC De Dijk tot tweemaal toe van scoren af te houden maar in derde instantie was het toch Kaars die de bal wist binnen te koppen.

Het opwindendste moment van de wedstrijd kwam op naam van Hitzerd die vanaf eigen helft probeerde om de bal in de goal te schieten en Stephan Veenboer nog tot een redding dwong. In de slotfase maakte Tayeb er nog 3-0 van toen een vrije trap via de muur in zijn voeten terecht kwam.

De Dijk wint in een slechte wedstrijd eenvoudig van VOC en blijft hierdoor meedoen om het kampioenschap. De ploeg van Ale van der Zee moet nog twee wedstrijden winnen en zal dan waarschijnlijk een beslissingswedstrijd tegen Magreb’90 spelen in de strijd om het kampioenschap.

Van der Zee: “Het was een lastige wedstrijd. We zijn een voetballende ploeg en door dit veld moest je iedere bal een extra keer raken om hem te controleren. VOC kwam vandaag niet om de voetballen en het is erg moeilijk om kansen te creeeren als de tegenstander met elf man voor de eigen goal hangt. Maar ik ben blij dat het toch nog is gelukt. We moeten ons nu gaan klaar maken voor de wedstrijden tegen Hollandia en Westlandia want dat zijn geen potjes die je makkelijk wint. Ik ga ervan uit dat Magreb zijn wedstrijd ook wel zal winnen dus dat betekend dat er een nog een mooie ontmoeting tegen Magreb op het programma staat.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense