Home / Algemeen / De Dijk ziet concurrent Eemdijk verder uitlopen

De Dijk ziet concurrent Eemdijk verder uitlopen

In de strijd om handhaving in de Derde Divisie zaterdag heeft De Dijk zichzelf opnieuw geen goede dienst bewezen. De ploeg van Kees Oostermeijer ging voor de tweede week op rij onderuit in een zespuntenduel. Eemdijk liet de Amsterdammers met lege handen achter: 0-1.

Na de nederlaag vorige week bij Achilles’29 heeft De Dijk de rode lantaarn weer in handen. De druk werd daarom opgevoerd voor het duel met de andere degradatieconcurrent. In de eerste helft was daar weinig van te zien, want De Dijk was de betere. Mounir Darazzi trof de lat, schoten van Kubilay Koylu en Jawhar Ahannach werden gekeerd en ook Mick Christophersen slaagde er niet in om doelman Gerben Jan Duizendaal te passeren.

Eemdijk gokte vooral op de lange bal aan de winderige Schellingwouderdijk. “Zij spelen degradatievoetbal. Heel veel mensen achter de bal en afwachten. Wij kunnen dat niet, want wij willen voetballen. Dat is weer een compliment voor ons”, blikte Oostermeijer terug. Een extra domper voor de Amsterdammers was dat Eemdijk vlak voor rust verrassend aan de leiding kwam. Een harde voorzet van Zeger Beukers werd bij de tweede paal binnen gelopen door Zakaria El Bennay: 0-1.

Het lukte De Dijk in de tweede helft niet om een gaatje te vinden de hechte defensie van de bezoekers. Eemdijk trok de 0-1 over de streep. “Dit is jammer, we hebben een prima wedstrijd gespeeld. Als we zo blijven voetballen, gaan we nog genoeg punten pakken”, klinkt het vol overtuiging. “Ik heb nog steeds alle vertrouwen in het voetbal dat wij spelen. Er zit zoveel spirit in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Send this to a friend