De eerste stand van de CANS Topscorer: Is Kaars nog te achterhalen?

Het seizoen begon afgelopen weekend officieel, maar Dennis Kaars (De Dijk) lijkt al bijna een onoverbrugbare voorsprong te hebben genomen in het CANS Topscorer Klassement. De winnaar van vorig jaar bracht afgelopen zondag zijn totaal al op negen doelpunten in vier wedstrijden en dat terwijl in de andere klassen pas de eerste wedstrijd werd gespeeld.

Mede door de factor die Kaars krijgt (in de Derde Divisie telt een doelpunt voor 1,22 punt) heeft de aanvaller al een aanzienlijke voorsprong. De berekening voor de stand vindt u op de CANS Topscorer pagina. Om de strijd wel spannend te houden heeft Het Amsterdamsche Voetbal besloten komend seizoen prijzen uit te reiken aan de spelers die op de eerste, tweede en derde plaats eindigen.

Elf spelers wisten het afgelopen weekend twee keer het net te vinden. Voor Bas Buimer (Swift) waren het al zijn derde en vierde goal van het seizoen. Ook Floris Dokkum (AFC zaterdag) liet weer van zich spreken door bij het debuut in de eerste klasse twee keer te scoren. Verder waren Donny van de Pol (Buitenveldert), Kid Ronday (HBOK), Dennis Kaars (De Dijk), Nabil el Gourari (De Dijk), Rachid el Yaghmouri (OFC), Niels Eijkenaar (Purmersteijn), Martijn Groen (Abcoude), Stefan Groen (Abcoude) en Lars van Rijn (Hoofddorp) twee keer trefzeker.

Klik hier voor de eerste stand van de CANS Topscorer bij de mannen.

Bij de vrouwen strijden maar acht teams mee in het klassement na het terugtrekken van Purmerend. Daarbij zijn ook nog eens twee tweede elftallen (Buitenveldert en Wartburgia). Uiteraard zullen we de doelpuntenmakers bijhouden en wekelijks de stand publiceren. Hoe we de winnaar zullen belonen is momenteel nog onduidelijk.

De eerste koploper in de CANS Topscorer bij de vrouwen is Roxanne Koopman van Buitenveldert. Zij scoorde afgelopen zaterdag twee keer. Klik hier voor de stand bij de vrouwen.

Foto Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!