De Eland houdt ZSGOWMS knap op gelijkspel

In de zaterdag vierde klasse C is ZSGOWMS haar koppositie kwijt geraakt aan Vlug en Vaardig. De ploeg van coach Willem Jansen, die vorige week nog stuntte in de beker tegen tweedeklasser West Frisia, speelde met 2-2 gelijk tegen SC De Eland.

Vanaf de eerste minuut probeerde ZSGOWMS druk uit te oefenen op de defensie van De Eland. Dit resulteerde in kansen voor Remco Maasbommel en Michael van Diepenbos. Hun schoten gingen echter naast. De grootste kans in de eerste tien minuten was voor Jordy Kreuger de een voorzet van Sancho van Soelen van een meter afstand kon binnenkoppen. Zijn inzet werd echter knap gepareerd door doelman Mike. Na een kwartier spelen was het dan toch raak. Een mooie aanval van ZSGOWMS kwam uiteindelijk bij Remco Maasbommel die voor de 0-1 tekende.

Even later was het Dave Jansen die in de zestien in balbezit kwam en koelbloedig de 0-2 binnenschoot. Geen vuiltje aan de lucht voor ZSGOWMS, zo leek het, toen plots een counter van De Eland tot doelpunt werd verzilverd. Na een goeie actie op de linkerkant werd de bal voor het doel gebracht en was het Moustafa Zalzani die eenvoudige de 1-2 kon binnenschieten. Na dit doelpunt verloor ZSGOWMS de grip op de wedstrijd en was het De Eland die twintig minuten lang het spel kon domineren. Het was echter ZSGOWMS dat vlak voor rust een enorme kans kreeg met Remco Maasbommel die faalde om zijn tweede van de wedstrijd te maken.

Na de rust was het duidelijk dat ZSGOWMS probeerde om de voorsprong te vergroten. De uitploeg kreeg het alleen niet voor elkaar om de bal achter in het net te krijgen. Een vrije trap van Chico van Soelen belandde op de lat en het waren Gerben Bolten en Remco Maasbommel die de bal vergaten terug te leggen op de vrijstaande Sancho van Soelen.

Net als in de eerste helft was één moment voor De Eland genoeg om de bal wederom achter Daniël Pommerel te krijgen. Uit een afgeslagen corner was het weer Moustafa Zalzani die de bal kon binnenschieten, 2-2. Het laatste kwartier stelde ZSGOWMS alles in stelling om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Maar zoals de hele middag al het geval was, slaagde de bezoekers er niet in om een doelpunt te maken. De kansen regen zich aaneen maar de bal leek het doel niet in te willen. De minuten gingen voorbij en de stand veranderde niet meer tot het eindsignaal. ZSGOWMS dat twee dure punten verspeeld staat nu twee punten achter koploper Vlug en Vaardig.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C