Home / Algemeen / De Eland verliest bij rentree
Foto gfhsdghf:

De Eland verliest bij rentree

Afgelopen zondag heeft S.C. De Eland haar terugkeer in het amateurvoetbal niet kunnen bekronen met een overwinning.  In Amsterdam-Zuid verloor de roemruchte club uit de Jordaan de eerste bekerwedstrijd met 2-0 van zondag vierdeklasser Swift.

Het team van S.C. De Eland is een jong elftal en bestaat vooral uit spelers tussen de achttien en vijfentwintig jaar. De afgelopen twee jaar speelden zij als derde team, in het nieuwe seizoen vormen zij dus het eerste elftal wat zal uitkomen in de vijfde klasse. Ook bij Swift zijn er veel nieuwe gezichten te zien. Zo debuteerden acht spelers zondagmiddag in het eerste elftal.

Nadat scheidsrechter Marco Spanjaard voor het beginsignaal floot bleek al snel dat Swift de bovenliggende partij was. Via een zorgvuldige opbouw van achteruit probeerde Swift de weg naar voren te vinden.  Toch was de eerste grote mogelijkheid voor S.C. De Eland. Na een lange trap vanaf het middenveld belande de bal bij Kevin Groeneveld. De spits nam de bal knap aan en schoot op de lat. Swift kreeg haar eerste grote kans rond het half uur. Linksbuiten Jens Kimmel stuitte echter op doelman Robin Bogert. Vlak voor rust kwamen de gastheren op voorsprong. Na een corner belande de bal bij Wietse Kuiper, hij wist deze strak voor te geven en Laurens van Beek kon binnentikken.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd naar een laag niveau. Vooral bij Swift waren er veel slordigheden te noteren. S.C. De Eland kreeg dan ook een aantal mogelijkheden. De spitsen van de gasten hadden het vizier echter niet op scherp staan, hierdoor bleef het lang bij een minimale voorsprong voor de thuisclub. Vlak voor tijd viel de beslissing, na weer een corner. Ditmaal wist Wietse Kuiper zelf te scoren door de bal hard binnen te knikken. Direct na dit moment floot de leidsman af en eindigde de wedstrijd in een overwinning voor Swift.

Woensdagavond staat voor beide elftallen de tweede bekerwedstrijd op het programma. S.C. De Eland speelt dan tegen ZO United (zat) en Swift gaat op bezoek bij de zaterdag van Sporting Martinus.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)