Gideon de Graaf in het shirt van AFC

De Graaf (AFC) kan niet stil zitten

AFC-speler Gideon de Graaf scheurde in september 2012 zijn kruisband. Al bijna vijf maanden is hij aan het revalideren. Voetballen zit er voorlopig niet in maar stil zitten kan hij niet. Hij zocht een nieuwe uitdaging en die heeft hij gevonden.

Op 3 november 2013 zal de 26-jarige De Graaf de marathon van New York lopen! De middenvelder koos er echter voor om zijn uitdaging te koppelen aan een goed doel: Cliniclowns. De Graaf: “ Ik wilde me verbinden aan een mooie, betrouwbare en vooral geweldige organisatie. Mijn oog viel al snel op Cliniclowns, mede omdat mijn broertje gehandicapt is.”

De Graag heeft zijn hele leven gevoetbald en ook hij ha de droom om profvoetballer te worden. De Graaf: “ Ik ben het nooit geworden maar ik kwam nog aardig in de buurt met als hoogtepunt drie jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Ik speel nu nog steeds bij AFC in de topklasse. De mooiste club waar ik ooit gespeeld heb. Voorlopig zit voetballen er dus niet meer in.”

Gideon de Graaf als jeugdspeler bij Ajax

“Met het lopen van de marathon hoop ik een bijdrage aan de stichting Cliniclowns te kunnen leveren. Zij zetten zich in voor alle gehandicapte en zieke kinderen in Nederland. Want tussen de pijn en vele beperkingen is een lach hard nodig. Die kinderen verdienden dat niet alleen maar hebben er ook veel baat bij”

De Graaf probeert op vele manieren geld in te zamelen voor zijn actie. Bijvoorbeeld door het verzamelen van oude mobiele telefoons (die leveren hem drie euro per stuk op).  Natuurlijk zijn donaties ook van harte welkom. Meer informatie is te vinden is te vinden op zijn persoonlijke pagina van de Cliniclowns: www.loopvoorcliniclowns.nl/nym2013/profiel/gideon_de_graaf of kijk even op zijn facebookpagina.

Gideon de Graaf in het shirt van AFC
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)