Home / Algemeen / De Groot (Swift): “We hebben de komende weken twee tegenstanders”
Martin de Groot

De Groot (Swift): “We hebben de komende weken twee tegenstanders”

Zaterdagmiddag won Swift op bezoek bij De Dijk met 0-2. Pas diep in de wedstrijd gooide de ploeg van Martin de Groot het duel in het slot, terwijl het gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij was. Door de overwinning heeft Swift nu negen punten, na drie gespeelde duels.

De Groot gaf na afloop aan dat zijn team de wedstrijd eerder had moeten beslissen. “Als je achteraf leest dat het pas in de laatste minuut wordt beslist, dan denk je dat het een moeilijke wedstrijd was. Alleen dan heb je een andere wedstrijd gezien. Er was maar een ploeg die de tweede treffer moest maken en dat waren wij. We hadden die treffer eerder moeten maken en zo kunnen uitlopen naar drie, vier tegen nul.”

In de slotfase van het duel was De Groot nog bang dat De Dijk nog de gelijkmaker ging maken. “Ze kregen die kopbal nog, die had er zomaar in kunnen vliegen. Verder hebben ze eigenlijk geen kans gehad. Wij hebben bij vlagen heel leuk voetbal laten zien, veel kansen gecreëerd. Een paar hadden er zeker in gemoeten, maar De Dijk heeft echt een geweldige keeper (Lassane Nikiema, red.). Hij keerde in de eerste helft als in de tweede helft ballen op weergaloze wijze. Het is echt een exceptionele keeper.”

Door de overwinning is Swift de enige ploeg in de Hoofdklasse zonder verliespunten, wel heeft het twee wedstrijden minder gespeeld dan de andere tegenstanders. Swift wil dit seizoen dan ook mee doen in de top van de competitie, maar ziet eigenlijk twee tegenstanders die dat lastig kunnen maken. “We hebben de komende weken twee tegenstanders: een eventuele lockdown, dat het seizoen stopt en waardoor we niet kunnen voetballen. De andere tegenstander zijn we zelf. Dit heeft twee redenen: we moeten natuurlijk de goal veel eerder maken. De andere kant is dat we een hele brede selectie hebben, die je allemaal tevreden moet houden. We hebben zoveel goede spelers, het is moeilijk jongens met veel kwaliteit op de bank te zetten.”

Foto door Orange Pictures

Send this to a friend