De Haze blijft positief ondanks reserverol bij De Dijk

Davey de Haze maakte vorig seizoen vol verwachting de overstap van HBOK naar De Dijk. De 20-jarige middenvelder kwam dit seizoen echter nog niet in actie voor de derde divisionist, waardoor het Talent van het Jaar het voorlopig moet doen met speelminuten in het tweede elftal.

Het tweede elftal van De Dijk komt uit in de reserve tweede klasse. Dat is niet het niveau waar De Haze graag acteert. “Ik train wel drie keer per week op topniveau, maar de wedstrijden zijn gewoon niet op mijn niveau. Je weet aan het begin dat het lastig wordt om minuten te maken, alleen ben ik toch naar De Dijk gegaan met de verwachting om op hoog niveau te spelen.”

De Haze speelt inmiddels vier maanden voor de club uit Amsterdam-Noord en moest aan het begin wennen aan het niveau. “Met name het fysieke aspect viel me zwaar. Ik had nog nooit drie keer in de week getraind en merkte dat ik aan het begin veel kleine pijntjes had. Inmiddels ben ik een stuk sterker geworden, alleen heb ik dit in de wedstrijden nog niet kunnen uittesten.”

davey-de-haze-1
Foto: RickySportsPhotography | Davey de Haze met zijn oude club HBOK in actie tegen OSV

Ondanks het gebrek aan speelminuten heeft De Haze het nog steeds naar zijn zin bij De Dijk. “Het is hier heel anders dan bij IVV of HBOK. De sfeer binnen het team is goed en je merkt dat alles een stuk professioneler is. Ik speel nu met spelers die ervaring hebben in het betaald voetbal of jarenlang in de top van het amateurvoetbal. Het team draait nu goed dus het is lastig om een kans te krijgen. Ik denk ook niet dat ik op dit moment beter ben dan de jongens die er nu instaan.”

Toch hoopt de middenvelder zijn opwachting nog te mogen maken in het eerste elftal dit seizoen. “Natuurlijk baal je als je niet speelt, maar we hebben een leuke groep. Het is nog te vroeg om al verder te kijken, maar als ik in mei nog niet heb gespeeld en ze promoveren naar de Tweede Divisie, moet ik me misschien afvragen of ik niet beter een stapje terug kan doen. Als er straks schorsingen en blessures zijn, hoop ik mijn kans te krijgen. Die wil ik dan ook met beide handen aanpakken. Tot die tijd moet ik positief blijven.”

Foto boven: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)