De Jonge wil met OFC strijden om kampioenschap

OFC kende een wisselvallig jaar in de Hoofdklasse, maar eindigde onder leiding van Imdat Ilguy alsnog als vierde. Komend seizoen staat Ilguy, die halverwege het seizoen Martin de Groot opvolgde, wederom voor de groep en de selectie herbergt dan een aantal nieuwe namen. Een van die nieuwe namen is Romano de Jonge en de middenvelder wil met OFC hoge ogen gaan gooien.

Begin februari werd bekend dat De Jonge Katwijk na twee seizoen zou gaan verlaten. Daardoor had de middenvelder genoeg tijd om een keuze te maken en De Jonge was voordat OFC in beeld kwam in gesprek met een andere zondag Hoofdklasser. De Jonge: “Ik zat bij JOS Watergraafsmeer op de tribune om die club te bekijken. Dat was de club waar ik op dat moment mee bezig was. Tijdens die wedstrijd zat er iemand van OFC, die mijn vader en ik kennen, op de tribune en hij had mijn naam doorgegeven bij de club. Daaruit volgde enkele positieve gesprekken, waardoor ik besloot om naar OFC te gaan.”

Romano de Jonge aan de bal

De Jonge speelde in de jeugd van Volendam, voordat hij de overstap maakte naar het inmiddels verdwenen Young Boys. Daar maakte hij als negentienjarige al onderdeel van de A-selectie. De Jonge keerde uiteindelijk terug bij Volendam waar hij in het belofteteam terecht kwam. Daarna volgde een periode van twee jaar bij Katwijk en nu sluit De Jonge aan bij OFC.

Voorafgaand aan zijn overstap wist de veelzijdige middenvelder dat hij in een voetballend elftal terecht zou gaan komen. De Jonge: “Het is een jonge, talentvolle ploeg dat graag aanvallend voetbal speelt. Dat spreekt mij aan; ik kom het best tot mijn recht in een ploeg dat de bal in bezit wil hebben. Het is zaak dat we snel als team naar elkaar toe groeien, want dan kunnen we heel ver gaan komen.”

Romano de Jonge juichen

Bij de club uit Oostzaan zullen de verwachtingen wederom hoog zijn en De Jonge deelt de ambitie. “Ik verwacht dat wij komend seizoen mee zullen gaan strijden om de eerste plek. Het zal een zware opgave worden, aangezien het een sterke competitie is. Toch denk ik dat wij met deze groep ver kunnen komen”, aldus De Jonge. “Het is duidelijk dat er heel veel kwaliteit in deze groep zit. In mijn ogen moeten we mee gaan strijden om de titel.”

Foto’s: www.BOBKAT.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)