Bertram de Langen speelt ook komend seizoen weer voor Beursbengels

De Langen denkt soms aan stoppen

Keeper Betram de Langen van Beursbengels denkt er soms aan om te stoppen na dit seizoen. Helemaal zeker is hij er niet van, want hij geniet nog teveel van het spelletje. Maar na een zeer lange carrière komt er een moment dat de beslissing moet vallen.Tot die tijd verdedigt de bijna 37 jarige keeper vol trots het doel van zijn club Beursbengels, dat na een dipje weer een goede overwinning boekte afgelopen zaterdag.

Bertram de Langen

Het voetbal begon voor De Langen in de jeugd van Vlug en Vaardig, maar dat was niet de enige Amsterdamse club waar hij in de goal stond. In de D-junioren stapte hij over naar DCG, waar hij later nog twee keer terug zou keren. Met Ajax, Volendam, Omniworld, DWS, Zuidvogels en Buitenveldert kan hij terugkijken op een rijke carrière.  Zijn talent bracht hem bijna in het profvoetbal.De Lange:’Bij Volendam werd ik als derde keeper gehaald. Op dat moment brak ik mijn pink en lag ik er drie maanden uit. Op de weg terug werd het duidelijk dat mijn contract niet werd verlengd en ben ik naar hoofdklasser Omniworld gegaan.’Over de vraag wat zijn kwaliteiten zijn moet hij even nadenken.
De Langen:’Ik denk dat ik redelijk allround ben en mijn zwakke punten verklap ik niet. Buiten het feit dat ik ooit bij Beursbengels een penalty stopte, maar er ook heel veel uit het doel heb moeten vissen.’

De Langen is de leeftijd voorbij dat hij nog omhoog kijkt.
De Langen:’Ik zit nu bij een fijne club. Klein en zonder veel poespas. Er zijn nog wel mogelijkheden geweest om hoger te spelen, maar ik heb voor mezelf besloten dat die tijd voorbij is. Met Beursbengels kijk ik nog wel omhoog. Ik vind dat wij een periodetitel moeten pakken en mee moeten spelen voor promotie. Zelf draai ik overigens een lekker seizoen.’

Bertram de Langen is allrounder

Mocht Beursbengels een periode pakken of zelfs promoveren dan is het de vraag of dat het laatste kunstje van De Langen zal zijn.
De Langen:’Tja, dat is een goede vraag. Ik weet in ieder geval zeker dat ik dit seizoen afmaak. Als ik eerlijk ben, zit ik in dubio over volgend seizoen. Soms denk ik inderdaad aan stoppen. Ik heb dat binnen de club inmiddels ook laten vallen.’

Mocht de Langen stoppen, dan verdwijnt er een bekend gezicht uit het amateurvoetbal. Misschien als zijn medespelers dit lezen dat ze zich voor tweehonderd procent gaan inzetten om ervoor te zorgen dat De Langen een mooi afscheid krijgt.

Zal hij volgend jaar ook nog saves maken?
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!