De Meer boekt eerste zege in derde klasse

Promovendus De Meer heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen. De Amsterdammers versloegen, na een vroege achterstand, Roda’46 met 4-1. Door dit resultaat heeft De Meer zes punten in de zondag derde klasse D en bezet het de negende plaats.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter is Roda’46 sterker. Maar de eerste kans voor de bezoekers wordt door De Meer-doelman Ruben Schinkel gepakt. Hierna begint de sterkere periode van De Meer. In de 8e minuut krijgt Dennis Mulder een schietkans op zo’n 12 meter van het doel van Roda’46 en schiet hij in het zijnet. In de 25e minuut een vrije trap van Roda’46 aan de linkerkant van het strafschopgebied. Aanvoerder Marius van den Bremer schiet het leer in de verre hoek en zorgt voor de 0-1.

De Meer - Roda 46 3
Na de openingstreffer zijn de kansen voor De Meer. In de 27e minuut gaat Tes Abbenhues goed door op links en weet hij de keeper van Roda’46 te verassen in de korte hoek,  1-1. Niet veel later de volgende kans voor De Meer, maar de poging van Abbenhues kan simpel worden gepakt.  Laatste kans in de 1e helft is op slag van rust, ditmaal weet keeper Ruben Schinkel  van De Meer redding te brengen.

De Meer - roda 46 4

Na rust zijn de kansen alleen voor De Meer en is het wachten op de voorsprong. In de 46e minuut volgt een vrije trap van De Meer die door Louis Achterbergh net niet kan worden geraakt. In de 48e minuut een snelle aanval via Mohamed  Dahoudi die een schot loslaat op het doel van Roda’46. Keeper Rick Schoonderbeek kan de bal alleen maar wegtikken, Dennis Mulder is er als de kippen bij om in de rebound de 2-1 binnen te schieten. Roda’46 probeert met wissels het tij nog te keren, maar zonder resultaat. In de 83e minuut volgt er een snelle aanval waarna Abbenhues de bevrijdende 3-1 op het scorebord knalt.  De 4-1 valt als de bal in de 16 meter wordt gebracht en door Dennis Mulder tegen de touwen wordt geschoten.