De Meer boekt klinkende overwinning op VVZA

In Amsterdam-Oost heeft De Meer een verdiende overwinning behaald. Tegen laagvlieger VVZA wonnen de Amsterdammers met 4-0 mede dankzij drie goals van Tes Abbenhues. Door de zege sluit De Meer haar eerste seizoenshelft in de derde klasse af met vijftien punten op een veilige tiende plek. Opvallend is dat het elftal van Carlos Alarcon Vidal al haar punten in thuisduels heeft behaald.

De eerste kans van de wedstrijd van vandaag is voor aanvoerder Thomas Gesink. De aanvaller test de keeper van VVZA test met een afstandsschot, echter zonder resultaat. In de tiende minuut lijkt het erop dat Tes Abbenhues De Meer op voorsprong brengt, maar dit doelpunt wordt onterecht vanwege buitenspel afgekeurd. De Meer raakt hierdoor niet van slag en in de zeventiende minuut weet Luc van Haaren Rodger Buijs te bereiken. De rechtsback geeft Tes Abbenhues een niet te missenkans, 1-0.

De Meer gaat goed door met aanvallen en nu wordt s Abbenhues via via bereikt, echter ditmaal raakt hij de bal verkeerd en kan de keeper  van VVZA makkelijk vangen. De Meer is vandaag goed op dreef en geeft weinig weg aan VVZA. De eerste kans voor de gasten komt via een indraaiende corner die richting de verre kruising gaat, maar door Louis Achterberg van de lijn wordt gehaald. In de 32e minuut een vrije trap voor De Meer waarbij Ruben Peuchen wordt bereikt die een goed schot loslaat dat geblokt kan worden.

De Meer - VVZA 3
Rond de 50e minuut weet Stefan de Vries met een strakke voorzet Abbenhues te bereiken die de keeper voor de 2e keer het nakijken geeft en de 2-0 op het scorebord schiet. Af en toe krijgt VVZA een kansje en ditmaal gaat het schot van 18 meter net naast de kruising van De Meer. In de 58e minuut weet keeper Ruben Schinkel aanvaller Gesink te bereiken die de bal goed verlengt richting Abbenhues, maar nu weet de keeper van VVZA redding te brengen.

De Meer - VVZA 2

In de 73e minuut schiet de VVZA-doelman de bal pardoes in de voeten van David Hielkema, die de vrijstaande Abbenhues weet te bereiken waarna hij zijn hattrick kan voltooien. Diezelfde Abbenhues is in de 78e minuut niet zelfzuchtig en laat het scoren nu over aan Thomas Gesink, 4-0. Zo weet  De Meer het eerste half jaar in de derde klasse goed af te sluiten met een degelijke 4-0 overwinning en kan het met een goed gevoel de winterstop in.