De Meer boekt tegen VVZA eerste winstpartij

Zondag derdeklasser De Meer heeft na drie nederlagen en een gelijkspel eindelijk een wedstrijd winnend weten af te sluiten. De ploeg van Donovan van Dam wist op eigen veld met 3-1 te winnen van VVZA na een sterk laatste half uur.

De eerste kans van de wedstrijd was voor De Meer, toen de bal uit het niets bij Louis Achterberg terecht komt. Hij kon de bal echter niet goed raken en VVZA-doelman Steven van Zanten ving de bal simpel op. Achterberg was na tien minuten opnieuw gevaarlijk met een kopbal uit een strakke hoekschop, maar deze ging recht door het midden in de handen van Van Zanten.

De rest van de eerste helft speelde zich af op het middenveld en beide ploegen kregen weinig tot geen mogelijkheden. Eerst probeerde VVZA het van afstand, maar dit schot was een makkelijke prooi voor doelman Thibo de Groen. Even later zag Ruben Peuchen een schot ruim voorlangs verdwijnen. Toch kwam De Meer op slag van rust weer op achterstand. Rick van der Ree profiteerde van niet goed ingrijpen van De Meer-verdediging en schoot de bal ver in de hoek: 0-1.

De Meer - VVZA

De Meer was van slag en moest in de tweede helft weer in het eigen spel komen. Geklungel in de eigen achterhoede leverde een kans op voor VVZA, maar daar stond het vizier niet op scherp. In het laatste half uur begon de thuisploeg beter te spelen. Na een lange bal kon Achterberg de bal goed over de verdediger tikken en daarna in de hoek raakschieten: 1-1. Hierna bleef De Meer beter voetballen en nog geen drie minuten later zette Krys Zwaga de ploeg op voorsprong door een schot van 25 meter in de bovenhoek.

VVZA werd nog een enkele keer gevaarlijk na lange ballen, maar eigenlijk alleen als de verdediging van De Meer niet goed ingreep. Een kwartier voor tijd zorgde De Meer voor de derde treffer van de middag. Een vrije trap werd door een verdediger van VVZA in het eigen doel gewerkt: 3-1. Dennis Mulder had in de vijfde minuut van de blessuretijd zelfs de kans om de score nog op te voeren, maar zijn lob ging net over het doel van de gasten.

Zo behaalde De Meer haar eerste drie punten dit seizoen. De ploeg van Donovan van Dam staat na vijf wedstrijden op een tiende plaats in de zondag derde klasse D, met vier punten. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek in en tegen Zeist.