De Meer dankzij overwinning op Brederodes voorlopig weg uit degradatiezone

In de zondag derde klasse D heeft De Meer een belangrijke overwinning weten te boeken tegen Brederodes. De ploeg van Donovan van Dam won met 3-0 en neemt voorlopig even afstand van de onderste plaatsen. Het passeert nu Brederodes op de ranglijst.

Al direct na de aftrap creëerde De Meer haar eerste kans van de wedstrijd. Tes Abbenhues kan vanaf een meter of tien binnen schieten , maar zijn schot mist kracht zodat doelman Dylan te Niet de bal makkelijk kan oppakken. De Amsterdammers zijn duidelijk de bovenliggende partij tegen het eveneens laag geklasseerde Brederodes. De thuisploeg krijgt precies twee kansen in de eerste helft. Eerst schiet Robin Houtveen naast en later treed doelman Isca Paladino reddend op.

Halverwege de eerste helft kopt Abbenhues de bal net over nadat Danny Paulich de bal ook al met het hoofd had verlengd. Acht minuten voor rust is het toch raak. David Hielkema stuurt A-junior Danny Blom de diepte in die vervolgens middels een lob Te Niet weet te kloppen (0-1). Vlak voor rust raakt Branco Bolsius de paal en Te Niet voorkomt middels twee reddingen een grotere voorsprong voor De Meer.

Ook na rust zijn de Amsterdammers de bovenliggende partij, maar de kansen zijn nog niet aan de ploeg van Van Dam besteed. Brederodes moet zelfs met tien man verder als Mohammed Ahabbad een domme overtreding begaat en zijn tweede gele kaart krijgt. NU heeft De Meer helemaal het overwicht. Eerst mist Paulich nog een opgelegde kans (hij raakt de paal) en daarna is het Blom die alleen voor de doelman weet te missen.

De bevrijdende tweede goal komt er als nog. Een vrije trap van Abbenhues wordt door Dennis Mulder bij de tweede paal binnen gekopt (0-2). Vier minuten later wordt het ook nog 0-3 door Abbenhues die Te Niet met een lage schuiver weet te verschalken. Brederodes krijgt nog de kans op de eretreffer na een foutje van doelman Pa]aladino die de bal zo maar in de voeten schuift van Marcel de Groot, maar die raakt slechts de paal.

De Meer klimt door de zege naar de tiende plaats en laat Brederodes nu achter zich. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Peter van Rossum

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)