De Meer gaat ook onderuit bij ‘s-Graveland

In de vierde klasse F wacht sv De Meer nog steeds op de eerste punten. Ook de tweede wedstrijd van de degradant uit de derde klasse ging verloren. Het werd 4-2 bij sv ’s-Graveland. Bij rust keek De Meer al tegen een 3-1 achterstand aan.

De Meer had in het begin van de wedstrijd een overwicht, maar het kwam niet verder dan een afstandsschot van Ruben Peuchen. Het was wachten tot de slotfase van de eerste helft voor het echte spektakel. Er vielen vier doelpunten binnen een kwartier. ’s-Graveland nam na een klein halfuurtje de leiding. Daan Verdam profiteerde van niet goed ingrijpen van de Amsterdamse defensie: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Tes Abbenhues werd een paar minuten later diep gestuurd. Hij bediende de vrijstaande Danny Blom, die de bal hoog in het net schoot. Nog voor rust liep ’s-Graveland uit naar 3-1 dankzij treffers van Tim Brug en Jimmy Reijnders. Tussendoor was De Meer nog dichtbij de 2-2. Een duidelijke strafschop werd onthouden en invaller Danny Paulich schoot net naast. Zo keken de Amsterdammers bij de rust tegen een 3-1 achterstand aan.

de-meer-2

Na rust ging De Meer op zoek naar de aansluitingstreffer. Ruben Peuchen en Daan Balijon zagen hun inzet over het doel gaan. De Meer nam meer risico’s en zag ’s-Graveland er af en toe gevaarlijk uitkomen, maar doelman Thibo te Groen was bij een aantal uitbraken goed bij de les om erger te voorkomen. Halverwege de tweede helft was het wederom Peuchen met een enorme kans, maar zijn inzet ging via doelman Jorino van Gils achter. Tevergeefs probeerde De Meer de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Jimmy Reijnders tikte een voorzet voorbij Te Groen en het duel was beslist. De Meer zette in de slotfase nog aan. Dit resulteerde in de eretreffer van Tes Abbenhues, op aangeven van Peuchen. Zo leidde de ploeg van Donovan van Dam een 4-2 nederlaag en staat het nog op nul punten na twee wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Foto’s: Peter van Rossum