De Meer heeft vizier niet op scherp en verliest in slotfase van Laren’99

In de zondag derde klasse D heeft De Meer op bezoek bij Laren ’99 verloren. Een late strafschop zorgde ervoor dat de ploeg van Donovan van Dam met lege handen terug moest keren naar Amsterdam: 1-0.

In het begin van de wedstrijd leken de teams elkaar af te tasten en waren er voor beide teams weinig mogelijkheden. De echte eerste kans van de wedstrijd was voor Laren’99, wanneer een afstandsschot door De Meer-doelman Isca Paladino tot corner verwerkt kon worden. Verder in de eerste helft hadden beide teams het moeilijk om het spel te maken zonder echte grote kansen.

Na de rust kwam De Meer beter uit de kleedkamer. In de vijftigste minuut volgde een strakke voorzet van Tes Abbenhues die nog net werd onderschept door de doelman van Laren ’99, voordat de aanvallers van De Meer gevaarlijk konden worden. Nog geen twee minuten laten kon Abbenhues na een fout in de Larense verdediging alleen op de keeper aflopen, maar schoof hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

Laren99 - De Meer

De kansen waren voor de Amsterdammers, alleen Louis Achterberg zag zijn schot naast het doel van Laren ’99 verdwijnen. Het spel ging vervolgens op en neer. Ook Laren ’99 kreeg een mogelijkheid, maar een schot in de korte hoek werd onschadelijk gemaakt door Paladino. In de 82ste minuut verscheen Abbenhues opnieuw oog-in-oog met de doelman van de thuisploeg, die de bal naast kon tikken.

De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat Laren ’99 in de slotminuten een strafschop toegekend kreeg. Bij een sliding speelde Krys Zwaga de bal, maar werd de bal alsnog op de stip gelegd. Joey Franken wist met dit buitenkansje wel raad en bepaalde de eindstand daarmee op 1-0.

Door de late nederlaag is de ploeg van Donovan van Dam nog zonder overwinning. De Meer heeft uit de eerste vier wedstrijden slechts één punt behaald in de zondag derde klasse D.

Verslag en foto’s: Peter van Rossum