De Meer hervat de competitie met een klinkende overwinning op VEP

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft De Meer ruime overwinning geboekt. Op eigen veld versloeg de zondag derdeklasser VEP met 5-2. De Meer steeg door de overwinning naar de negende plaats en vergroot de afstand met de teams onderaan de ranglijst.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter straalt De Meer uit dat VEP vandaag geen punten zal gaan meenemen en net zoals in de heenwedstrijd komt De Meer in de vierde minuut op voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Daan Balijon op een meter of dertig van het doel belandt bij Ruben Peuchen en hij schiet meteen raak voor de thuisploeg. De rest van de eerste helft is De Meer wel de bovenliggende partij maar tot echte kansen leidt dit niet. VEP probeert gedurende de eerste helft wel te voetballen, maar het team van De Meer staat goed opgesteld en geeft niets weg.

20150208_140921

Na de rust zet De Meer de goede lijn voor, maar is de eerste kans voor VEP wanneer Jannick Kemp een schot los laat die voorbij het doel van De Meer scheert. In de 54e minuut is er een snelle uitval van De Meer waarbij de keeper van VEP Arne Ossebaar Tes Abbenhues ondersteboven loopt en de scheidsrechter niets anders rest dan de bal op de stip te leggen. Met dit buitenkansje weet Thomas Gesink wel raad en schiet de bal snoeihard in het doel: 2-0. Hierna blijven de kansen komen en eerst is het Gesink die met een afstandsschot zijn bal over het doel ziet verdwijnen en nog geen minuut later ziet David Hielkema zijn bal net naast de verkeerde kant van de paal belanden.

20150208_141937

Rond de 75e minuut is het Abbenhues die op aangeven van Yan Balijon de 3-0 kan binnenschieten. VEP probeert het vooral met lange ballen en bij een klutssituatie voor het doel van De Meer weet de ingevallen Berry Hof de bal over de doellijn van te werken.

Met een 3-1 tussenstand raakt De Meer niet van slag en in de 81e is de wedstrijd definitief beslist. Nadat Gesink een goede voorzet op twee meter voor het doel van VEP nog onbenut liet, Revancheert Stefan de Vries zich namens De Meer en nog geen drie minuten later rondt hij een afgemeten voorzet van Abbenhues  af en staat de 4-1 op het scorebord. VEP wordt na een snelle uitval toch nog even gevaarlijk en komt door Mitch van Haaren terug tot 4-2. Het slot akkoord is voor De Meer als wederom de snelle Abbenhues er aan de linkerkant vandoor gaat en op de achterlijn een strakke voorzet afgeeft, waarna Gesink ook de 5-2 binnenschiet. Hier bleef het bij en met een 5-2 overwinning stapte De Meer met een goed gevoel van het veld.