Home / Algemeen / De Meer in wachtkamer voor periode na gelijkspel tegen Roda ’46

De Meer in wachtkamer voor periode na gelijkspel tegen Roda ’46

In de zondag derde klasse D heeft De Meer het winnen van de tweede periode niet meer in eigen hand. Op bezoek in Leusden wist de ploeg van vertrekkend trainer Carlos Alarcón Vidal ondanks een gehavend elftal met een punt naar huis te gaan. Het werd 1-1 in Leusden.

De Meer schoot sterk uit de startblokken maar het was Roda dat al in de derde minuut na het eerste fluitsignaal een kans kreeg. De bal belandde in het strafschopgebied van De Meer maar eindigde uiteindelijk hoog over het doel. De Meer bleef vervolgens compact spelen waarop Roda probeerde met lange ballen de verdediging van de uitploeg te ontregelen. Desondanks was het De Meer dat in de 31e minuut de score opende. Dennis Mulder gaf via een snelle uitval voor op Tess Abbenhues. Abbenhues twijfelde geen seconde en werkte de bal langs de uitkomende doelman Bart Zwarteveen, 0-1.

Roda'46-De Meer 2

In de 42e minuut volgde er een vrije trap voor Roda ’46 omdat De Meer-doelman Ruben Schinkel de bal volgens de arbiter meer dan zes seconden vasthield. De prima vrije trap van Roda werd door dezelfde Schinkel uit het doel gebokst. De laatste kans was op slag van rust voor De Meer. Wederom via een snelle uitval van Dennis Mulder bereikte hij met een voorzet Tess Abbenhues. Abbenhues kon de bal net koppen, maar zijn inzet belandde recht in handen van doelman Zwarteveen.

De Meer wist in de tweede helft de voorsprong niet lang vast te houden. Al vroeg in de tweede helft werd er een vrije trap toebedeeld aan Roda ’46. Mauro Paulo schoot vanaf de linkerkant de bal keurig bij de tweede paal tegen de touwen. 1-1. Na de gelijkmaker werd Roda sterker en begon het nog meer vooruit te voetballen op jacht naar de overwinning. De Meer wist hier geen antwoord op te geven en werd hierdoor nog maar weinig gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Toch kreeg De Meer vanuit een vrije trap nog een kans. Thomas Gesink had een goede kopkans, maar Bart Zwarteveen maakt zijn inzet onschadelijk. Direct na de vrije trap volgde er een snelle uitval op links via Jaimirco Leenknegt. Maar zijn inzet eindigde voorlangs naast het doel. Het bleef 1-1 in Leusden.

Rod'46 - De Meer 3

Met het gelijkspel nam De Meer een belangrijk punt mee terug naar huis. De Meer heeft in de inhaalwedstrijd tegen Laren ’99 nog een kans om de periodetitel binnen te slepen, maar de ploeg van vertrekkend trainer Carlos Alarcón Vidal is nu afhankelijk van het resultaat van Brederodes.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3D

Verslag en foto’s: Peter van Rossum.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend