De Meer moet genoegen nemen met punt tegen het hooggeklasserde Brederodes

In de zondag derde klasse D heeft De Meer een belangrijk punt gepakt tegen de nummer twee van de ranglijst. Op eigen veld hielden de mannen van scheidend trainer Carlos Alarcón Vidal Brederodes op 1-1. Gezien het wedstrijdverloop was er toch enige teleurstelling, aangezien het niet onverdiend was geweest als De Meer drie punten aan deze confrontatie had overgehouden.

Na één minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van de vader van De Meer verdediger Rodger Buijs fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De Meer heeft de wind in de rug en is dan ook de bovenliggende partij. De eerste kans van de wedstrijd in de 11e minuut is voor Luc van Haaren, maar hij krijgt de goede voorzet van Tes Abbenhues niet goed onder controle en kan niet uithalen. Nog geen vier minuten later is er een snelle uitval via Abbenhues en hij schiet rond de goed op het doel van Brederodes, maar keeper Patrick Brouwer weet deze bal te keren. Brederodes krijgt de eerste kans in de 17e minuut als ze een vrije trap mogen nemen op 20 meter van het doel van De Meer. De vrije trap wordt goed genomen door Brederodes, echter doordat de speler op de lijn de bal nog even een laatste zetje wil geven, wordt het doelpunt terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Rond de 25e minuut krult Dennis Mulder van De Meer de bal buiten bereik van Brouwer, maar de paal brengt redding voor Brederodes. Vlak voor rust schiet Stefan de Vries een vrije trap in de kruising, maar omdat het een indirecte vrije trap betrof wordt het doelpunt afgekeurd. Het spel golft op en neer en wanneer de goed leidende scheidsrechter voor de ruststand fluit.

De Meer Brederodes 2

Met een brilstand op het scorebord heeft Brederodes in de tweede helft de wind in de rug en is het de bovenliggende partij. In de 50e minuut valt de bal na een corner via via op de lat en in de rebound weet Robin Stroom de bal binnen te werken en staat Brederodes op een 0-1 voorsprong. De Meer is niet van slag en blijft hard werken voor een goed resultaat en in de 70e minuut komt De Meer op 1-1 als Ruben Peuchen na een snelle aanval de bal schitterend in de kruising schiet. Een paar minuten later legt de scheidsrechter de bal op de stip na een overtreding op Thomas Gesink. Gesink gaat zelf achter de bal staan, maar neemt de bal niet goed en Brouwer, die de goede hoek kiest, kan de bal klemvast pakken. Hierdoor blijft de 1-1 stand staan. Hierna volgt er weer een kans voor Brederodes, maar het afstandsschot wordt door Ruben Schinkel uit de hoek getikt. De laatste kans van de wedstrijd is voor Gesink die alleen kan doorlopen op de keeper, maar wederom is Brouwer de winnaar en staat er na negentig minuten spelen de 1-1 eindstand op het scorebord.

De Meer wacht nog 4 wedstrijden waarin het nog twee directe concurrenten treft om de nacompetitie te ontlopen. Eerst gaat het komend weekend op bezoek bij VVZA in Amersfoort en de daaropvolgende week komt Forza Almere op bezoek.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag derde klasse D.

Verslag en foto’s: Peter van Rossum