De Meer moet weer het onderspit delven. Ook Saestum te sterk

In de zondag derde klasse B heeft De Meer weer een ruime nederlaag moeten slikken. Bij en tegen Saestum verloor de ploeg van Carlos Alarcon Vidal met 7-3. Tes Abbenhues scoorde twee keer voor de Amsterdammers.

Saestum begint voortvarend aan de wedstrijd en voordat De Meer het weet is er in de vijfde minuut een vrije trap van Saestum en weet Luuk Bruilnis door goed vrij te lopen de bal via de paal binnen te koppen (1-0). De Meer blijft onder druk en nog geen twee minuten later een snelle aanval van Saestum en weer weet Luuk Bruilnis goed vrij te lopen en de 2-0 binnen te tikken.

Saestum De Meer

Hierna recht De Meer zijn rug en begint beter te spelen en in de negentiende minuut krijgt De Meer een vrije trap en kopt Matthijs Zwaal net over. De Meer blijft Saestum nu onder druk zetten en nog geen minuut volgt er een snelle aanval van De Meer en weet Luc van Haaren Tes Abbenhues in de zestien meter te bereiken, die uit de draai met links de keeper kansloos laat (2-1). De Meer blijft nu goed meespelen en in de 28e minuut is er een snelle aanval van De Meer en kiest Abbenhues goed de vrije ruimte en weet Bas Hoekstra voor de 2e keer te passeren 2-2. De Meer ruikt kansen en in de 35e minuut kan Abbenhues alleen doorlopen op de ingevallen keeper Erik van Zwieten, maar deze weet de bal knap voor de voeten van Tess weg te pakken. Het laatste wapenfeit voor rust komt van Saestum als Mick Visser na een voorzet de bal net over het doel van De Meer kopt.

Saestum De Meer 3

Na rust volgt voor De Meer hetzelfde scenario als Saestum via Luuk Bruilnis die drie verdedigers van De Meer de verkeerde kant op stuurt en de 3-2 binnen kan schieten. Hierna blijft Saestum de aanval zoeken en weet Ruben Schinkel in de 55e minuut de bal knap uit de hoek tot corner te tikken. In de 57e minuut is er een strakke voorzet en weet Jordao Bakkenes uit de rug van de verdediging van De Meer op te duiken en simpel de 4-2 te scoren. In de 68e minuut wederom een voorzet die Ruben Schinkel nog weet te keren, maar in de rebound wordt hij toch verslagen door Mick Visser 5-2.

Saestum weet in de 70e minuut een counter goed uit te spelen en kan Anass Akharouid 6-2 scoren. Hierna in de 72e minuut komt De Meer weer even terug in de wedstrijd als Ruben Peuchen na een vrije trap de bal goed weet binnen te koppen 6-3. Nog geen minuut later weer een goede aanval van De Meer, maar ditmaal schiet Ruben Peuchen op de paal. De Meer blijft de aanval zoeken en de volgende schietkans is voor Louis Achterbergh die de bal snoeihard net naast de paal schiet. Het moet gezegd worden de mooiste goal van deze middag volgt als de ingevallen Llias Akharouid de voor zijn doel staande Ruben Schinkel van 40 meter weet te verschalken en de eindstand 7-3 op het scorebord brengt.