De Meer ook in tweede wedstrijd onderuit

De Meer wacht nog altijd op de eerste punten dit seizoen in de zondag derde klasse D. Waar de ploeg van Donovan van Dam vorige week nog verloor van MSV ’19, was nu Wasmeer met 1-3 te sterk voor de Amsterdammers.

Ook tegen Wasmeer kreeg De Meer een aantal goede kansen, maar zonder het gewenste succes. Eerst bereikte Tes Abbenhues de vrijstaande Dennis Mulder, maar zijn schot miste kracht en was een makkelijke prooi voor de keeper van Wasmeer. In de negende kwam een combinatie van Krys Zwaga via Tes Abbenhues bij Mulder; zijn inzet verdween nu over het doel van Wasmeer. De gasten kregen in de eerste helft niet zoveel kansen. De Meer nog wel, op slag van rust, maar Mulder schoot naast het doel van Wasmeer.

Na de rust was Wasmeer beter uit de kleedkamer gekomen. De ploeg uit Hilversum werd gevaarlijker en opende na een klein uur zelfs de score. Daan Oudenaller kon de bal na een strakke voorzet bij de eerste paal binnentikken. De gasten gingen hierna door en nog geen twee minuten verdween het schot van Oudenaller via de verdediging in het doel van De Meer: 0-2. De Meer herpakte zich wel goed, want bijna direct na de aftrap werd de bal door Danny Paulich teruggelegd op de vrijstaande Dennis Mulder, die de bal diagonaal tegen de touwen schoot voor de aansluitingstreffer.

Daarna kregen beide ploegen goede kansen. De grootste kans was voor De Meer, maar een hard schot van Thomas Gesink schoot via de onderkant van de lat terug het veld in. De gelijkmaker zat er niet meer in, zeker niet toen Wasmeer-spits Oudenaller vijf minuten voor tijd zijn hattrick voltooide met een schot in de verre hoek: 1-3. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar de onderkant van de lat stond Wasmeer in de weg. Voor De Meer zat er niet meer in en eindigde opnieuw met lege handen.