Home / Algemeen / De Meer op routine voorbij reuzendoder Geuzen Middenmeer

De Meer op routine voorbij reuzendoder Geuzen Middenmeer

Ze wonnen van CTO’70, Overamstel en De Meer, maar in de uitwedstrijd bij De Meer maakte de koploper een eind aan de reeks van reuzendoder Geuzen Middenmeer. Een fraai doelpunt vlak voor tijd van Joost van Leeuwen leverde drie punten op voor de ploeg van Hans Verhoogt: 2-1.

Dat de zege zo laat nog werd binnengesleept, verbaast Verhoogt niet. “De laatste weken beslissen we wedstrijden vaker in die fase. De tegenstander is op zoek naar meer en wij wachten rustig af en weten het elke keer wel te beslissen. Het siert de groep dat ze niet voor een gelijkspel gaan, toch op zoek naar de tweede goal.” Al had de beslissing wel eerder mogen vallen volgens de oefenmeester. “Na de gelijkmaker van Geuzen Middenmeer staan we twee keer alleen voor de keeper. Het blijft lang onnodig spannend, maar gelukkig trekken we de punten nog uit het vuur. De ervaring binnen de groep heeft ons ook nu geholpen.”

Na een half uur spelen werd de score geopend door De Meer, op het moment dat Geuzen Middenmeer een klein dipje had. Een discutabel moment – wel of geen overtreding van Eric Beerepoot op de doelman van De Meer – leidde halverwege de tweede helft de gelijkmaker in: 1-1. Toch stonden de gasten na afloop met lege handen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kopte Joost van Leeuwen op fraaie wijze via de onderkant van de lat de 2-1 binnen. Geuzen Middenmeer-trainer Ferry van der Meulen: “Het geluk van een kampioen. Al waren ze sowieso wel sterker. Bij ons liep het niet echt. Teamafspraken werden niet nagekomen, waardoor alles iets verder uit elkaar ging dan de bedoeling was. Het was net niet. Vorige week krijg je in de laatste minuut een penalty mee tegen TABA (2-1 overwinning, red.), nu verlies je ‘m. Dat streept zich tegen elkaar af over een heel seizoen.”

Beide treffers van De Meer vielen uit een omschakelmoment. Verhoogt: “Dat is ook onze manier van spelen. We hebben een iets oudere groep, dus aan ons is het niet om druk te zetten en te jagen. Dat laten we aan de jonge honden van de tegenstander over. Wij laten ze uitrazen en dan komt ons moment wel. Die kansen krijgen we altijd en dan zijn we vrij dodelijk.”

Voor De Meer wacht volgende week de topper tegen CTO’70, die volgens Verhoogt nog niet cruciaal is. De Amsterdammers hebben een voorsprong van vier punten. Geuzen Middenmeer speelt slechts nog voor de eer. “Het is het eerste jaar dat wij op dit niveau spelen en gaan de laatste wedstrijden in met het gevoel van ‘niets meer te verliezen'”, zegt Van der Meulen. “We gaan voor een beste klassering en het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. Wij willen best-of-the-rest worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse C.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!