Home / Algemeen / De Meer stelt derde klasse veilig na zwaarbevochten zege

De Meer stelt derde klasse veilig na zwaarbevochten zege

De Meer speelt ook volgend seizoen in de zondag derde klasse. De ploeg van Carlos Alarcon Vidal moest winnen bij Victoria en dan hopen dat VVZA concurrent Forza Almere zou verslaan. Beide scenario’s liepen goed af: De Meer won zwaarbevochten met 0-1, Forza verloor met 7-1 en gaat daarmee de nacompetitie in.

In de eerste helft was het VVZA dat vooral door spits Nunu Alexandre erg gevaarlijk was, maar gelukkig voor De Meer stond zijn vizier niet op scherp. De eerste kans was na zes minuten voor de thuisploeg, maar doelman Ruben Schinkel wist een vrije trap uit de hoek te tikken. Zo’n tien minuten later kreeg De Meer haar eerste kans, alleen kopte Ruben Peuchen recht in de handen van de doelman van Victoria.

Victoria had de beste kansen, maar de pogingen van voornamelijk Alexandre werden geblokt of gingen naast het doel van De Meer. De gasten konden op slag van rust via Tes Abbenhues nog wat terugdoen, maar zijn schot ging via de verdediging net over het doel. Zo bleef de brilstand bij rust op het scorebord staan.

Victoria - De Meer

In de tweede helft begon De Meer goed en Abbenhues speelde zich goed vrij, maar hij stuitte oog in oog op de doelman van Victoria. De volgende kans was wederom voor de Amsterdammers, alleen bracht de keeper eenvoudig redding bij een kopbal van Thomas Gesink uit een hoekschop. Na een uur spelen was het wel raak. Abbenhues ging op de doelman af en was nu wel trefzeker door de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 0-1.

Een belangrijk doelpunt voor de gasten, die de krappe voorsprong tot het laatste fluitsignaal wisten te verdedigen. Omdat concurrent Forza Almere met 7-1 werd verslagen door VVZA, dat daarmee de derde periode pakte, kon het feest bij De Meer losbarsten. Door de overwinning zijn de Amsterdammers veilig en blijven ze, volgend seizoen met de nieuwe trainer Donovan van Dam, in de derde klasse.

Verslag en foto’s Peter van Rossum

Send this to a friend