De Meer stijgt verder op de ranglijst na overwinning op BFC

In de zondag derde klasse D nam De Meer het dit weekend op tegen BFC uit Bussum. De Meer opende in de slotfase van de eerste helft de score, breidde deze voorsprong in de tweede helft uit en ging met de overwinning naar huis (0-2).

De Meer schoot sterk uit de startblokken en wist snel na de aftrap gevaarlijk te worden. Rodger Buijs ging diep op een bal van Daan Baijlon, maar zijn inzet belandde net naast het net. De Meer was in de eerste fase van de eerste helft de bovenliggende partij en het wist snel weer gevaarlijk te worden. In de twaalfde minuut kwam er een snelle aanval over links. Tess Abbenhues bediende Ruben Peuchen met een strakke voorzet, maar het harde schot van Peuchen werd door doelman Desmond Ording prima buiten het net gehouden.

BFC De Meer 2

Na ongeveer twintig minuten kwam BFC iets beter in de wedstrijd. BFC maakte hier snel gebruik van door een prima afstandsschot. Ruben Schinkel weet de inzet naast te tikken. Na deze doelpoging bleef BFC vooruit voetballen. In de dertigste minuut was er een snelle counter over rechts, maar de voorzet belandde net over het doel van De Meer. De Meer speelde in de slotfase van de eerste helft verdedigend maar op slag van rust nam Tes Abbenhues de bal vanaf eigen helft mee. Hij vocht zich door de verdediging van BFC en wist vervolgens prima langs doelman Ording te schieten. De Meer ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

Het spelbeeld was in de beginfase van de tweede helft rommelig, doordat beide teams de bal niet binnen de ploeg wisten te houden en dus veel balverlies leden. De eerste kans in de tweede helft is voor De Meer. David Hielkema bereikte via een voorzet Dennis Mulder. Van ver schiet Mulder op doel maar hij slaagt er niet in om Ording te passeren. BFC bleef vooruit spelen in een poging om de achterstand weg te werken. In de 75e minuut volgt er een indraaiende vrije trap van BFC maar het schot dat volgt wordt door Ruben Schinkel onschadelijk gemaakt. In de 82e minuut wist De Meer de bevrijdende 0-2 binnen te schieten. Tes Abbenhues zette na een snelle counter strak voor. Stefan de Vries kopte de voorzet via de paal tegen de touwen. 0-2. Hoewel bij BFC het vertrouwen weg was, wisten ze in de slotfase van de wedstrijd nog wel een kans te noteren. Ruben Schinkel wist deze inzet wederom onschadelijk te maken. De wedstrijd eindigde in 0-2.

Het gezamenlijke ontbijt legde een goede basis voor de overwinning tegen BFC

Met deze overwinning noteert De Meer de eerste uit-overwinning. De ploeg van vertrekkend trainer Carlos Alarcón Vidal schuift met deze overwinning op naar de zevende plek op de ranglijst en naar de tweede plaats in de periodetitel achter de gedoodverfde kampioen SCH ’44.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag derde klasse D.

Verslag: Peter van Rossum