De Meer vergeet drie punten mee te nemen uit Leusden

Zondag derdeklasser De Meer is in de strijd om lijfsbehoud weinig opgeschoten met een gelijkspel tegen Roda ’46. Op bezoek in Leusden speelde de ploeg van Donovan van Dam met 1-1 gelijk, waardoor het nog altijd op de elfde plaats blijft staan in de derde klasse D.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Roda ’46 op eigen veld niet van plan was om zelf het spel te gaan maken. Er viel voor de ploeg uit Leusden geen enkele doelpoging te noteren in de eerste helft. Daar tegenover slaagde De Meer er niet in om het de thuisploeg moeilijk te maken met slechts een paar hoekschoppen en vrije trappen. De eerste helft had meer weg van een schaakspel tussen de twee ploegen uit het rechterrijtje.

In de tweede helft bleef Roda ’46 volharden in dezelfde speelwijze, al kwamen ze geheel onverwacht toch op voorsprong. Bij een hoekschop kwam de bal per ongeluk via de kluts bij de vrijstaande Calvin Nenger, die eenvoudig binnen kon schieten: 1-0. In de zoektocht naar de gelijkmaker gooide De Meer er een schepje bovenop. Na een overtreding op Thomas Gesink in het strafschopgebied werd de bal in de 66ste minuut op de stip gelegd, maar vanaf elf meter schoot aanvoerder Daan Balijon via de paal naast.

Roda46 - De Meer

De momenten dat De Meer er snel uitkwam, werden de spelers van de gasten geregeld onderuit gehaald door Roda ’46. Eerst wordt Danny Blom tegengehouden op weg naar het Leusdense doel en even later is het doelman Rick Schoonderbeek die zonder intentie om de bal te raken opnieuw Blom neerlegt. Uit de hiervoor gegeven vrije trap van Yan Balijon kopte Ruben Peuchen de Amsterdammers ruim een kwartier voor tijd op gelijke hoogte.

In de slotfase hadden Blom en Dennis Mulder nog een mogelijkheid op de 1-2, maar hun inzetten gingen respectievelijk naast en over het doel van de thuisploeg. Daarmee deed De Meer zich tekort en liet het de kans liggen om in de strijd om lijfsbehoud goede zaken te doen. Nu blijft de ploeg van Donovan van Dam op een elfde plaats staan in de zondag derde klasse D, wat aan het eind van de rit nacompetitie betekent.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.