Home / Algemeen / De Meer vergeet zichzelf te belonen tegen Roda ‘46

De Meer vergeet zichzelf te belonen tegen Roda ‘46

In de zondag derde klasse D heeft De Meer het eerste punt van de competitie gepakt. De ploeg van Donovan van Dam wist in de blessuretijd nog op gelijke hoogte te komen met Roda ’46, waardoor de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel eindigde.

Op eigen veld ging De Meer goed van start. Tes Abbenhues ging goed door aan de linkerkant, maar zijn strakke voorzet werd door Ruben Peuchen over het doel gewerkt. De Meer had het geluk niet aan haar zijde, want opnieuw een voorzet van Abbenhues werd eerst door Thomas Gesink tegen de doelman van Roda ’46 geschoten, waarna de rebound van Peuchen via de binnenkant van de paal weer terug het veld in kwam.

Direct in de tegenaanval was Roda ’46 wel trefzeker. Evert Schonewille wist twee verdedigers van De Meer van zich af te schudden en de score te openen voor de gasten: 0-1. Ondanks de achterstand bleef De Meer de bovenliggende partij, alleen zonder resultaat. Zo werd een afstandsschot van Peuchen ternauwernood door Kevin Velt uit het doel getikt en eindigde een vrije trap van Abbenhues op de paal.

De Meer - Roda46

De Meer bleef sterker dan de tegenstander, maar ook via Dennis Mulder en Thomas Gesink wilde de bal er niet in. Dat lukte pas tien minuten na de rust. Een verre inworp van Danny Paulich werd door Gesink doorgekopt, waarna de vrijstaande Ruben Peuchen de verdiende gelijkmaker in de hoek kon schieten: 1-1. Een paar minuten later leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen toen Abbenhues na een diepe bal met een lob trefzeker was, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Na ruim een uur spelen viel de bevrijdende 2-1 wel. Gesink werd in het strafschopgebied van Roda ’46 in zijn rug geduwd en vanaf elf meter faalde Matthijs Zwaal niet. Die voorsprong probeerde De Meer al snel te vergroten, maar één-op-één met de doelman was Peuchen niet trefzeker. In de laatste tien minuten vloog het spel op en neer. Bij een vrije trap lette de verdediging van De Meer niet goed op en kon Schonewille makkelijk de 2-2 binnen schieten.

De Meer - Roda46

In de voorlaatste minuut schoot Marius van den Bremer met een vrije trap Roda ’46 aan de leiding. Daardoor leken de gasten uit Leusden er met de drie punten vandoor te gaan, totdat De Meer in de blessuretijd alsnog gelijk maakte. Danny Paulich wist de doelman van Roda ’46 te passeren en voor de 3-3 te tekenen. Zo behaalde De Meer haar eerste punt dit seizoen in de zondag derde klasse D, al hadden het er gezien de kansenverhouding eigenlijk drie moeten zijn.

Verslag en foto’s Peter van Rossum

Send this to a friend