De Meer zaterdag 1

De Meer verliest sportparkderby van JOS

De strijd tussen de nummers twee en drie in de zaterdag vierde klasse C tussen De Meer en JOS Watergraafsmeer is gewonnen door JOS. In de laatste minuut besliste Tim van Eijder het duel (2-3).

De sportpark Drieburg derby was een opmaat voor de kraker van morgen in de eerste klasse A tussen JOS en Zeeburgia. De bevriende clubs maakte er een spektakel van in een wedstrijd die eigenlijk een gelijkspel verdiende. Voor De Meer waren de druiven helemaal uur want door de nederlaag liepen ze ook het winnen van de tweede periode mis. Die gaat nu naar Koninklijke HFC. De winnende trainer Richard Pel: “ Het is echt een zure appel voor ze dat wij in de laatste minuten de winnende goal maakten. Dat was over de hele wedstrijd gezien niet verdiend. Ik had er ook niet meer op gerekend mede omdat we toen met tien man speelden.”

Vijf minuten voor tijd, bij een 2-2 stand, kreeg Dennon van Rossum zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Uit een counter sloeg JOS als nog toe. Tommy Jansen stuurde Tim van Eijder weg die haalde vanaf zo’n twintig meter verwoestend uit. Dwars door het midden was de kanonskogel onhoudbaar. Daarmee bezorgde hij JOS drie belangrijke punten in de strijd om de titel.

Het was de derde keer dan JOS op voorsprong kwam maar deze keer kwam hij niet meer in gevaar.  Na iets meer dan twintig minuten was de ploeg van Richard Pel op voorsprong gekomen. Een aanval vanaf de rechterkant, via meerdere schijven, belandde uiteindelijk bij Jansen die met zijn punt vanaf een meter of vijftien de 1-0 binnen schoot. In die fase was JOS Watergraafsmeer de bovenliggende partij. Dat het  geen 2-0 werd kwam door ene opmerkelijke beslissing van de scheidsrechter. Pel: “ Middenvelder Tim Eijer liep terug uit buitenspel positie en nam niet meer deel aan het spel.  Toch floot de scheidsrechter, op advies van de grensrechter, voor buitenspel. Anders staan we gewoon met drie maan voor de keeper en maken we de 0-2. Het was net zoals met Romario namens Brazilie tegen Nederland in 1994 op het WK. Het ergste was nog dat hij in de rust aan mij elftalleider toe gaf dat hij een fout had gemaakt.”

Die treffer ging dus niet door. Die van De Meer wel. De ploeg van Danny Wiersma, die onlangs zijn contract verlengde bij de vierde klasser, kwam verdien dop gelijke hoogte. Spelmaker en uitblinker Lucas Struijver profiteerde van een dekkingsfout en krulde de bal om doelman Danny Colle heen, 1-1.

In de tweede helft werd het niveau er niet beter op aan beide kanten. De Meer liet het initiatief vooral aan JOS en probeerde zelf via de counter en/of de omschakeling toe te slaan. DE Meer is de meeste scorende ploeg in de afdeling maar kreeg ook al veel treffers tegen. Iets waar Richard Pel zijn ploeg vooraf op had geattendeerd. Invaller Sven van de Molen (voor Robin Voorn) zorgde voor de 1-2. Hij verlengde met zijn hoofd een voorzet van Van Rossum.

Omdat De Meer een overwinning nodig had voor het binnen halen van de tweede periode ging het na die tegentreffer op jacht. De ploeg van Wiersma kreeg veel en grote kansen. Slechts een keer was het raak. Zeven minuten voor tijd was het dan eindelijk raak toen Joost van leeuwen bij de tweede paal binnen schoot (2-2)

Uiteindelijk was JOS dus de gelukkige winnaar door met tien man als nog de winnende goal te maken.