Home / Algemeen / De Meer verslaat concurrent VVZA en doet goede zaken om nacompetitie te ontlopen

De Meer verslaat concurrent VVZA en doet goede zaken om nacompetitie te ontlopen

De Meer heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen. In de strijd tegen de laatste nacompetitie plek in de zondag derde klasse D boekte het elftal van Carlos Alarcón Vidal een knappe 0-1 zege op bezoek bij VVZA. Door de overwinning stijgt De Meer twee plaatsen op de ranglijst.

Op deze zonovergoten dag begint De Meer goed aan de wedstrijd en al in de tweede minuut is het Tes Abbenhues die alleen op de keeper van VVZA kan doorlopen. Hij weet deze kans alleen niet te benutten. VVZA probeert gedurende de eerste helft via de lange bal de verdediging van De Meer te verrassen, alleen volgen daar geen enkele kans uit voort. De Meer weet nog wel twee keer gevaarlijk te worden, maar die inzetten gaan voorlangs het doel van VVZA. Het is daardoor geen groot spektakel in de eerste helft en wanneer de scheidsrechter voor de rust fluit, staat de brilstand nog steeds op het scorebord.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. VVZA blijft de lange bal hanteren en De Meer probeert het meer met samenspel. In de 50e minuut krijgt De Meer een vrije trap die door Daan Balijon goed wordt genomen en Thomas Gesink weet te bereiken. Gesink kopt die onhoudbaar in de verre hoek binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Schaars zijn de momenten dat VVZA echt voor het doel van De Meer verschijnt, maar keeper Ruben Schinkel treedt heldhaftig op wanneer daarom gevraagd wordt. Na die mogelijkheid golft het spel op en neer en in de 65e minuut krijgt De Meer weer een kansje. Ruben Peuchen wordt gevonden na een snelle aanval, maar zijn kopbal gaat net naast. In de 72e minuut weet Abbenhues na een verre inworp goed weg te draaien, maar zijn schot gaat net over het doel van VVZA.

VVZA - De Meer 1

VVZA blijft volharden door de lange bal te spelen, maar de verdediging van De Meer heeft daar goed zicht op en komt er weinig gevaar uit. Zo’n tien minuten voor het einde weet Gesink op twintig meter van het doel direct uit de draai een schot lost te laten, maar zijn schot wordt gesmoord door de verdediging van VVZA en kan de keeper makkelijk redding brengen. Lang lijkt de wedstrijd op in 0-0 te eindigen, maar in de 84e minuut gaat de vrije trap van Yan Balijon richting de tweede paal waar Ruben Peuchen de bal onhoudbaar in de verre hoek weet te koppen. Meteen na de 1-0 kreeg De Meer nog een kans, maar ditmaal gaat de bal via de verdediging naast. Het laatste kansje van de wedstrijd is in de blessuretijd voor VVZA die het nogmaals proberen via een afstandsschot, maar ook deze gaat over het doel van De Meer. Niet veel later wordt er voor het einde gefloten en heeft De Meer een belangrijke overwinning binnen. Door de overwinning stijgt De Meer naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week volgt er een thuiswedstrijd tegen een andere directe concurrent: Forza Almere. Bij een goed resultaat kan De Meer definitief de nacompetitie ontlopen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse D op de klassenpagina.

Verslag & foto’s Peter van Rossum

Send this to a friend