Home / Algemeen / De Meer verslaat koploper Arsenal

De Meer verslaat koploper Arsenal

De Meer heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van koploper Arsenal in de zondag 4e klasse E. Hiermee is Arsenal zelfs de koppositie kwijtgeraakt aan de Meteoor. Waar Arsenal dacht dat alles in kannen en kruiken was heeft De Meer er vandaag voor gezorgd dat de competitie weer heel spannend is geworden. Drie koplopers met 23 punten en drie ploegen kort daarachter. De vraag is waar het fout ging voor Arsenal vanmiddag.

Arsenal betrad het veld als de koploper en wilde dat laten zien in de eerste tien minuten. Tegen angstgegner De Meer had het ook al in de tweede minuut op voorsprong kunnen komen toen de bal zomaar in niemandsland kwam te liggen in de zestien. Uchenna Nwangri had de bal voor het inschieten, maar raakte de bal echter totaal verkeerd. Daarna volgden er schotjes van Jeroen Acda en Remco Ultee van Arsenal, maar veel betekende het niet. De Meer raakte niet onder de indruk en probeerde het eigen spel te spelen, iets dat redelijk lukte. Louis Achterbergh kreeg een schotkansje en op zijn kopbal moest keeper Nick Ruijmgaart zich later even strekken. Arsenal dat een aantal belangrijke spelers miste vandaag, waaronder topscorer Saidi Amor en andere spits Raymond Alexandre, kon geen vuist maken. Toch leek de ploeg even te scoren toen Dani Somers goed doorzette, maar hij werd afgefloten wegens te hard inkomen. Na ruim een half uur spelen scoorde De Meer uiterst merkwaardig de 1-0. Een lange bal leek voor de verdediging van Arsenal. Keeper Ruijmgaart en verdediger Abdelhakim Eladel belandden echter in een fataal misverstand. Ruijmgaart riep ‘los’, maar kon niet bij de bal. Eladel deed ook niets en spits Thomas Gesink van De Meer kon de bal zo in het lege doel schuiven en zette zijn ploeg hiermee op voorsprong.

Thomas Gesink scoorde het enige doelpunt

Arsenal was verrast en aangeslagen. Het enige wapenfeit was dat Nwangri net voor rust een vrije trap op de lat schoot. Met 1-0 gingen beide ploegen rusten.

Na rust moest Arsenal dringend op zoek naar de gelijkmaker. Achterin ging de ploeg 1 op 1 spelen en voorin werden de spitsen gezocht. Jeroen Acda en Robin Vormer waren vandaag echter niet sterk genoeg om voor gevaar te zorgen. Als ze er wel een keer langskwamen werd er veel te lang gewacht voor er werd geschoten. Ook vanaf het middenveld was de aansluiting matig. Met name Iwan Zandwijken werkte hard, maar was ongelukkig in zijn voortzetting. Even leek Arsenal het hoofd te verliezen door een paar zeer harde overtredingen te maken, maar spelers en trainer besefte dat dit niet de goede manier was. Het laatste half uur werd het pompen of verzuipen voor Arsenal. Met veel lange ballen ging men forceren, maar dit is niet het spel waar Arsenal goed in is. De Meer bleef dan ook makkelijk overeind. Met name de gebroeders Balijon (Daan en Dennis) speelden een uitstekende wedstrijd. De bij Arsenal ingevallen Aloysius Olkwuorah kreeg nog een goede kans, hij stuitte echter op keeper Joey Hidding van De Meer. Achterin moest Arsenal steeds meer ruimte weggeven en de Meer kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Achterbergh en Mouad Benzidane mochten allebei alleen op keeper Ruijmgaart af. De laatste redde tweemaal. Na negentig minuten nog steeds 1-0 op het bord en Arsenal verspeelt hiermee dure punten. De Meer heeft de aansluiting te pakken en wie weet waar de ploeg nog meer toe in staat is.

Trainer Carlos Alarcon Vidal van De Meer was blij met de overwinning.
Vidal:’We spelen vaak aardig, maar winnen niet van de ploegen boven ons, nu dus wel. Toch vond ik de omschakeling van ons naar de aanval nog niet goed. Daar had nog meer ingezeten. Dat Arsenal gaat drukken de tweede helft dat was te verwachten, maar we hebben goed stand gehouden. Ik heb wel een kleine selectie. Een paar blessures en schorsingen kunnen we niet opvangen. Ik hoop dat we mee kunnen blijven doen.’

Trainer Iwan Zandwijken van Arsenal was minder blij.
Zandwijken:’Ik verwacht dat wij als koploper de pannen van het dak spelen, dat heb ik niet gezien. Misschien denken wij ook dat we beter zijn dan de werkelijkheid. We hebben geloof ik drie keer op doel geschoten, dat is echt te weinig. Nu zetten we de periodetitel op het spel, zonde. We hebben het overigens altijd moeilijk bij De Meer, ik vind het een stugge ploeg.’

De strijd is nog lang niet gestreden in zondag 4E. Volgende week weer een zwaar potje voor Arsenal als het tegen SDZ speelt. De Meer mag dan op bezoek bij Kwadijk.

de basiself van De Meer vandaag
Send this to a friend