De Meer verslaat Zwaluwen Utrecht met minimaal verschil

In Amsterdam-Oost heeft De Meer na drie nederlagen weer eens een zege behaald. De Amsterdammers speelden goed en versloegen laagvlieger Zwaluwen Utrecht met 2-1. De Meer heeft inmiddels negen punten binnen en staat op de elfde plek in zondag 3D.

In de eerste helft is er maar een ploeg die kansen krijgt en heerst op het veld en dat is De Meer. Rond de 12e minuut een snelle aanval en voorzet via de rechterkant die bij Thomas Gesink beland. De aanvaller twijfelt geen moment en ramt de bal hoog in het doel van Zwaluwen Utrecht, 1-0. Hierna blijft De Meer goed voetballen en de volgende kans is voor Louis Achterbergh. Een strakke vrije trap van Dennis Mulder kan worden ingekopt, maar  keeper Jeffrey Deegens van Zwaluwen Utrecht staat goed opgesteld en kan de bal eenvoudig vangen.

De Meer gaat door en in de 24e minuut wederom een strakke voorzet van Dennis Mulder. Nu is het Thomas Gesink die vrij kan inkoppen, maar hij kopt recht in de handen van de keeper. Het blijft kansen regenen voor De Meer. Zo schiet Achtebergh in de 26e minuut van 30 meter op doel, maar Jeffrey Deegens van Zwaluwen tikt de bal uit de linkerbenedenhoek.  De 1e kans voor Zwaluwen Utrecht is pas in de 32e minuut van de eerste helft, maar deze bal wordt van 10 meter hoog over geschoten. Op slag van rust kan Ruben Schinkel een afstandschot van Zwaluwen Utrecht niet goed verwerken en in de rebound gaat de bal via de buitenkant paal naast. Als de goed leidende scheidsrechter voor de rust fluit is het eigenlijk een wonder dat het maar 1-0 voor De Meer staat.

De Meer - Zwaluwen 2

In de eerste vijftien minuten van de tweede helft is het spel rommelig en is er veel balverlies aan beide kanten. Ditmaal heeft De Meer het moeilijk omdat Zwaluwen Utrecht meer vooruit begint te voetballen. Dit resulteert in een afstandschot van Zwaluwen welke door Ruben Schinkel uit de linkerbovenhoek wordt getikt.  Nu heeft De Meer het lastiger met Zwaluwen Utrecht en in de 74e minuut krijgt De Meer een tegendoelpunt te verwerken. Wesley van der Kaay schiet en ziet de bal via de vuisten van Ruben Schinkel in het doel belanden.

De kansen in de 2e helft zijn sporadisch voor De Meer, maar door het inbrengen van Stefan de Vries en Ruben Peuchen krijgt De Meer weer iets meer grip op de wedstrijd. Na een snelle uitval in de tachtigste minuut weet De Vries spits Gesink te bereiken die goed inschiet maar Jeffrey Deegens van Zwaluwen weet de bal te keren. De hierop volgende corner wordt door Gesink  binnen gekopt en brengt De Meer op een 2-1 voorsprong. De laatste kansen zijn voor Zwaluwen Utrecht waarbij zelfs een bal op 2 meter voor het doel van De Meer hoog wordt overgeschoten. Het laatste wapenfeit is voor Zwaluwen Utrecht, maar het afstandschot wordt door Ruben Schinkel uit de rechter benedenhoek getikt. Hierdoor  blijft het 2-1 voor De Meer en worden er eindelijk weer 3 punten bijgeschreven.

Verslag en foto’s Peter van Rossum

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)