De Meer zakt op de ranglijst door nederlaag tegen Forza Almere

De Meer heeft zondag een gevoelige nederlaag geleden tegen directe concurrent Forza Almere. Hoewel De Meer genoeg kansen kreeg waren het de vrije trappen van Van der Hoorn die de thuisploeg de das omdeden. Doordat alle concurrenten dit weekend wel wisten te winnen zakt De Meer een paar plaatsen op de ranglijst en staat het nu op een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekend.

De wedstrijd begon een half uur later vanwege een blessure bij de keeper van Forza Almere waardoor aan scheidsrechter Maurice de Hond werd gevraagd of er gewacht kon worden totdat de keeper van het 2e elftal vanuit Almere naar Amsterdam was gekomen. Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen was het De Meer dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg maar het was uiteindelijk Forza Almere dat op een 0-1 voorsprong kwam. Een vrije trap werd door Colin van der Hoorn prachtig over de muur heen in de kruising geschoten.

Namens De Meer kreeg Dennis Mulder een goede kans op de gelijkmaker maar zijn schot belande in de handen van de keeper. Ook Ruben Peuchen was namens de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker maar zijn kopbal belande net naast de goal.

Aan de andere kant van het veld was het wel raak voor Forza Almere. Een vrije trap vanaf 35 meter werd door van der Hoorn snoeihard in de benedenhoek geknald en dat schot was te machtig voor keeper Ruben Schinkel.

20150419_144318-2

De Meer komt daarna via Peuchen nog wel terug in de wedstrijd door een vrije trap van Daan Balijon via de onderkant van de lat binnen te koppen. De wedstrijd gaat vervolgens op en neer maar het is Forza Almere dat de beste kansen krijgt. Eerst is Fouad Salhioui dichtbij een treffer en ook de inzet van Tes Abbenhues gaat maar net naast de goal.

De man van de wedstrijd was zonder enige twijfel van der Hoorn die voor de derde keer met een vrije trap Schinkel wist te passeren en Forza Almere hiermee op een comfortabele 1-3 voorsprong schoot.

De Meer moet nu alles op alles zetten en moet meer risico nemen en dat leid in het begin nog tot kansen voor Louis Achterberg en Stefan de Vries maar beide spelers weten het net niet te vinden. In de blessuretijd is het Wout van der Corput die in de counter de 1-4 binnenschiet en daarna vind scheidsrechter de Hond het mooi geweest.

Door de nederlaag zakt de Meer weer naar een plek in de nacompetitie en moeten de komende twee wedstrijden alles op alles worden gezet om die te ontlopen.

Verslag: Peter van Rossum
Foto’s: Peter van Rossum

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)