Home / Algemeen / De Meer zet goede reeks voort tegen Sporting ’70

De Meer zet goede reeks voort tegen Sporting ’70

In de zondag derde klasse D heeft De Meer iets meer afstand kunnen nemen van de onderste regionen. De ploeg van Donovan van Dam zette de goede reeks waaraan het bezig is voort met een overtuigende 4-1 zege op Sporting ’70. De Amsterdammers klommen over de tegenstander naar de achtste plaats.

Het eerste wapenfeit op Sportpark Drieburg was voor de thuisploeg, alleen zag Ruben Peuchen zijn kopbal uit een hoekschop over de lat gaan. Nog geen minuut later kwam Sporting ’70 aan de leiding. Het niet goed ingrijpen van doelman Isca Paladino werd door Nigel Siebelink afgestraft: 0-1. Vlak daarna kregen de gasten nog een kans, maar ging het schot over het Amsterdamse doel.

Vanaf de twintigste minuut was De Meer de bovenliggende partij. Tes Abbenhues schoot op aangeven van Peuchen echter recht op doelman Auke Gorter af. De thuisploeg probeerde het te zoeken, terwijl Sporting ’70 zich beperkte tot lange ballen op Siebelink. Twee minuten voor de rust kreeg De Meer de gelijkmaker waar het recht op had. Een voorzet van Abbenhues werd door Dennis Mulder binnen gekopt.

Al snel na de hervatting had Abbenhues de 2-1 op zijn schoen, maar eindigde zijn inzet tegen de paal. Nog geen minuut later kon de aanvaller opnieuw het strafschopgebied van Sporting ’70 betreden en werd hij deze keer tegengehouden. De scheidsrechter was resoluut met het toekennen van een strafschop en Mathijs Zwaal benutte dit buitenkansje: 2-1.

De Meer bleef de betere ploeg en breide de voorsprong negen minuten voor tijd uit. Een voorzet van Branco Bolsius werd door de geheel vrijstaande Peuchen binnen gekopt (3-1). Drie minuten voor het eind werd de eindstand op 4-1 bepaald in het voordeel van de Amsterdammers. Bolsius krulde een vrije trap van zo’n twintig meter langs de muur in de rechteronderhoek: 4-1.

Met de overtuigende zege doet De Meer goede zaken in de zondag derde klasse D. De ploeg van Donovan van Dam sluit de eerste seizoenshelft op een verdienstelijke achtste plaats af. Eind januari wordt de competitie hervat op bezoek bij laagvlieger Wasmeer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag en foto Peter van Rossum

Send this to a friend