De Meer zorgt voor eerste puntverlies koploper Vriendenschaar

Vriendenschaar leek in de zondag derde klasse D ongenaakbaar met acht zeges uit evenzoveel wedstrijden, maar aan die reeks heeft De Meer een eind aan gemaakt. De ploeg van Donovan van Dam vocht zich terug van een 0-2 achterstand en zorgde met een 2-2 gelijkspel voor het eerste puntverlies van de koploper.

In de eerste twintig minuten moesten beide ploegen even zoeken hoe ze met het zware veld op Sportpark Drieburg om moest gaan. De eerste kans was voor de gasten. De Meer-doelman Isca Paladino wist een schot van Joshua Cohen echter naast te werken. Na 22 minuten was het wel raak. Vriendenschaar-rechtsback Fabian van Wel ging goed door en zijn voorzet werd door Cohen binnen gekopt: 0-1.

Met de voorsprong op het scorebord voetbalde Vriendenschaar iets beter en dit werd acht minuten voor het rustsignaal beloond met een tweede treffer. Servanio Martina kon op aangeven van Abid el Idrissy doelman Paladino met een diagonaal schot passeren: 0-2. Dat was ook meteen de ruststand, nadat een schot van Tes Abbenhues door Vriendenschaar-doelman Rody Honingh werd gekeerd.

De Meer - Vriendenschaar

De Meer kwam na de hervatting erg sterk uit de kleedkamer en voerde het tempo steeds verder op. Al in de 49ste minuut was de aansluitingstreffer van de thuisploeg een feit. De inzet van Abbenhues werd nog tot hoekschop verwerkt, maar uit die corner schoot Louis Achterbergh de 1-2 tegen de touwen. Deze treffer zorgde ervoor dat De Meer er nog een schepje bovenop deed en het spel op en neer golfde.

Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden. In de zeventigste minuut was het raak voor de thuisploeg via de ingevallen Dennis Mulder, die De Meer daarmee op gelijke hoogte bracht. Even leek het er zelfs op dat De Meer met drie punten aan de haal ging, maar in de laatste minuut ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Zo bleef het bij 2-2, waarmee De Meer op knappe wijze koploper Vriendenschaar op het eerste puntverlies trakteerde. De ploeg van Donovan van Diem liet zelfs zien dat er eigenlijk meer te halen viel dan het ene punt. De Meer stijgt in de zondag derde klasse D één plek en staat nu op een twaalfde plaats.