De Meern bezorgt gehavend FC Almere valse start

Direct in de eerste competitiewedstrijd heeft zaterdag tweedeklasser FC Almere een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van Jamal Yahiaoui ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen De Meern. Het niveau van de wedstrijden in de districtsbeker werd bij lange na niet gehaald.

Al binnen twee minuten keken de Almeerders, waar een aantal belangrijke krachten ontbraken, tegen een 0-1 achterstand aan. Tom Gentenaar liet doelman Gijs Roelofsen met een schuiver kansloos. Na ongeveer een kwartier werd de stand weer gelijk getrokken. Waar Mitchel Smit in de openingsfase een goede kans nog onbenut liet, tikte Douwe Willemars nu een voorzet van Mike de Blieck binnen. FC Almere trok de controle naar zich toe en dit resulteerde niet veel later in de 2-1, opnieuw van Willemars.

Nog voor de rust had De Meern-aanvoerder Roel van Wiggen de gelijkmaker op zijn schoen. Roelofsen pareerde diens inzet fraai. In de tweede helft moest het middenveld van FC Almere het – vooral na het geblesseerd uitvallen van spelbepaler Arno Splinter – afleggen tegen de bezoekers. Een twijfelachtige strafschop was uiteindelijk beslissend voor de wedstrijd. Peter van Dongen kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand, voor de scheidsrechter voldoende voor een strafschop. Invaller Sjors Smeulders wist wel raad met dit buitenkansje: 2-2. Diezelfde Smeulders maakte er even later zelfs 2-3 van.

“We misten vandaag teveel spelers en moesten te veel schuiven. Dat was zeker in de tweede helft moeilijk op te vangen”, concludeerde Yahiaoui. “De komende wedstrijd (op bezoek in en tegen De Bilt, red.) zijn we weer completer.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)