Home / Algemeen / De mens achter de voetballer: Peter Verbaken (RKAVIC)

De mens achter de voetballer: Peter Verbaken (RKAVIC)

Tijdens het gala van Het Amsterdamsche Voetbal op 26 mei in Escape zal er een expositie te zien zijn van voetballers uit de Amsterdamse amateurwereld. Fotograaf Erik van Bemmel en auteur Anne Vegterlo portretteren tot aan het gala elf voetballers, een trainer en een scheidsrechter. Wie is de mens achter de voetballer? Vandaag in het twaalfde en laatste deel Peter Verbaken, vermogensbeheerder en speler van RKAVIC.

Tijdens het gala van Het Amsterdamsche Voetbal op maandag 26 mei in Escape zullen de portretten van alle deelnemers worden geëxposeerd. Klik hier voor meer info en kaartverkoop voor Het Gala van Het Amsterdamsche Voetbal.

web 2

Toen Peter Verbaken (33) nog maar een paar maanden oud was, maakte zijn vader hem al algemeen lid van Rkavic. Niet voor niets heet hij ook wel Mister Rkavic. Al hoeft dat wat hem betreft niet expliciet vermeld te worden.

Zijn vader is trouwens altijd een fanatieke fan geweest. Geen negatieve schreeuwlelijk langs de lijn, maar gewoon een betrokken vader. Al was hij natuurlijk niet echt een objectieve supporter. Hij is al 82, maar komt nog steeds bij elke wedstrijd kijken.

web 3

Terug naar Peter. Die is belegger bij een grote vermogensbeheerder op de Zuidas. Hij belegt in grondstoffen en producten als olie en koper. Zijn werkplek ziet er in ieder geval indrukwekkend uit. Grafieken, codes en cijfertjes komen voorbij op de schermen. En de toetsenborden hebben kleurtjes. Maar hij weet eigenlijk niet zo goed waarom.

Hij werkt met grote bedragen. Expliciete cijfers gaat hij niet echt noemen, maar laten we er gerust van uitgaan dat het iets met zes nullen is. Best een verantwoordelijkheid. Al is hij er zelf vrij nuchter onder. Wie daar gestrest van raakt, is simpelweg niet geschikt voor het werk.

web 4

Toch, als je het hem zo direct vraagt voelt hij inderdaad best een druk op zijn schouders. Gelukkig heeft hij inmiddels wel wat ervaring en een heel goed team. Want dat laatste is, net als bij voetbal, altijd maar weer afwachten.

Peter moet af en toe naar het buitenland voor zijn werk. Een paar dagen New York, Washington of Singapore. Heel leuk, maar echt ontspannen is het niet. “Je gaat van vliegveld naar vergaderzaal naar het hotel, naar een andere vergaderzaal en weer naar het vliegveld.

Deze zomer kan hij ook al niet echt bijkomen. Dan gaat hij met een groep vrienden wandelen in Noorwegen. Even terug naar de “basics”.  Eigenlijk een soort padvinders, maar dan pro. Vis vangen en kamperen in een minuscuul tentje. Gewoon, mannendingen. En iets met oergevoel.

web 5

Geboren in Kenia en woonachtig in Amsterdam speelde Erik van Bemmel (28) in het verleden voor IJsselmeervogels, Huizen en RKAVIC. Recentelijk heeft hij zijn lederen voetbalschoenen ingeruild voor een camera en komt hij nu dagelijks in aanraking met fotogenieke beelden. Zijn tweede lievelingskleur is groen. Meer zien? www.erikvanbemmel.nl.

Als kind verzamelde auteur Anne Vegterlo (24) stickers van spelers uit het Nederlands elftal. Zelf heeft ze nooit gevoetbald. Ze is criminoloog en journalist en woont in Amsterdam. Anne kan ongeveer vijf keer een bal hooghouden en weet prima wat buitenspel betekent. Ze is bereikbaar via @AnneVegterlo.

Foto’s en tekst kunnen niet zonder toestemming van fotograaf , auteur en Het Amsterdamsche Voetbal op welke wijze dan ook worden gebruikt.  

hetamsterdamschevoetbal©2014