Home / Algemeen / De Meteoor doet weer mee in titelrace

De Meteoor doet weer mee in titelrace

De Meteoor heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om het kampioenschap van de zondag derde klasse B. Het team van Gerrie Breugem won met 3-1 van Meervogels. Doordat koploper Kolping Boys met 1-2 verloor van hekkensluiter Westzaan nadert De Meteoor de lijstaanvoerder tot op een punt. ,,Het is een knotsgekke competitie”, zei De Meteoor-trainer Gerrie Breugem na afloop.

De Metoor kwam zondag na een uur spelen op een 1-0 achterstand. Direct na de openingstreffer greep Breugem in. ,,We gingen meteen met vier spitsen spelen”, vervolgde Breugem. ,,Dat pakte heel goed uit, we werden direct gevaarlijk.”

Foto: John Beckman
Foto: John Beckman

Via treffers van Nalano Montblanc en Don Goos werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. ,,Vrijwel direct na de gelijkmaker maakten wij de 2-1.”

Tien minuten voor tijd zette Montblanc de 3-1 op het scorebord. Het elftal van Meervogels was toen al gereduceerd tot een tiental. ,,Een speler van Meervogels kreeg rood na het geven van een elleboogstoot, maar hij deed het niet bewust.”

In het eerste bedrijf wist De Metoor amper gevaarlijk te worden. ,,Ik ben enorm blij met deze zege, maar we gaan ons niet rijk rekenen. Volgende week moeten wij op bezoek bij Westzaan, we kunnen onze borst natmaken.”

Als alles meezit, kan De Meteoor op 11 mei kampioen worden. De nummer drie treft dan KFC, dat tweede staat.

Foto’s: John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)