Home / Algemeen / De Meteoor en IVV schieten niets op met puntendeling

De Meteoor en IVV schieten niets op met puntendeling

De topper in derde klasse B tussen De Meteoor en IVV is in 1-1 geëindigd. Beide teams hadden een overwinning nodig in de strijd om het kampioenschap en/of een periodetitel. Vanavond (zondag) een uitgebreide samenvatting en reacties van deze wedstrijd.

De schade valt mee voor beide teams omdat Fortuna Wormerveer niet wist te winnen  van Westzaan. Kolping Boys is nu alleen kloploper na de zege Limmen. De Meteoor volgt op twee punten. IVV-Trainer Adri Looijen: “ Wij moesten echt winnen vandaag. De titel is nu wel uit zicht. Nu maar hopen dat we de nacompetitie halen. We moeten vijf keer winnen en we hebben een lastig programma, dus het zal moeilijk worden.”

Op een zeer hobbelig veld speelden beide ploegen dus voor de winst. Onder toeziend oog van Rinus Israel en zo’n 300 andere toeschouwers werd begonnen met een minuut stilt in verband met het overlijden van Nicky van der Hengst.

De eerste grote kans viel pas halverwege de eerste helft te noteren. Sergio Comvalius was dicht bij een treffer en de corner die daaruit volgde werd door Nico Gommers gestopt door doelman Maarten Daniels.  IVV zag een schot van Jesper Roele door Danny Hilgers worden gestopt en in de rebound was Sander Volger niet trefzeker.  Tien minuten voor rust was De Meteoor nog kansrijk. Een mooie pass van Mike Huisman werd door Comvalius voorgegeven, maar Don Goos kon net niet bij de bal komen.

Na rust viel de treffer al snel. Iets dat de wedstrijd wel nodig had. Don Goos (Meteoor) gaf wat eenvoudig een corner weg. De hoekschop werd door Enzo Stroo goed ingebracht en Sander Volger zette IVV koppend op voorsprong (0-1).  Jeffrey Gits vergat daarna de wedstrijd te beslissen. Na ruim een kwartier was het weer gelijk. Een afgeslagen bal werd door Mike Huisman van zo’n achttien meter in de hoek geschoten (1-1).

De geschorste IVV-trainer Adri Looijen zag van achter de reclameborden dat zijn ploeg kansen kreeg op een nieuwe voorsprong (Davey de Haze en Jeffrey Gits), maar ook dat De Meteoor had verschil had kunnen maken (Montblanc). IVV had misschien iets meer recht gehad op de zege, maar over het algemeen gezien was een puntendeling terecht. Gerrie Breugem: “Met dit gelijkspel kan ik leven. Ik denk dat dat terecht is.”

Later op de avond een samenvatting en reacties van De Meteoor tegen IVV. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3B.

Send this to a friend