De Meteoor haakt af voor de titel na puntendeling met Limmen

In de zondag derde klasse B lijkt De Meteoor afgehaakt in de strijd om de titel. De ploeg van Gerrie Breugem kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Limmen. Daarmee lijkt de titel uit zicht en blijft de nacompetitie het hoogst haalbare.

Breugem: “ Met een gelijkspel kan ik wel leven al hadden we in de slotfase ook nog de drie punten binnen kunnen halen. Limmen, dat ook de tweede periode al won, is ene stugge ploeg. De trainer van Limmen zei  vooraf dat hij het rustig aan ging doen met oog op de nacompetitie, maar daar heb ik weinig van gezien.”

0-1 Meteoor Limmen
Limmen begon fel en agressief aan de wedstrijd. Een ingooi na ene half uur bracht De Meteoor in de problemen. Breugem: “ Wij mochten ingooien, maar deden dat op de verkeerde plaats. Toen mocht Limmen het proberen. Onze omschakeling was niet goed en mijn rechtsback stond op vier meter te dekken. Dat kost ons direct een goal.”

Zonder routinier Trevor Strobbe (weekend naar Barcelona) en twee geschorste spelers moest Breugem een beetje improviseren. Breugem: “Na rust waren we absoluut de bovenliggende partij en kwamen we verdiend op gelijke  hoogte en kregen we ook nog wel kansen op te winnen.”

Danny Hillegers

Sergio Comvalius raakte eerst nog de lat voor de Amsterdammers, maar in de zeventigste minuut was het raak. Invaller Terence van Stein (hij maakte zijn rentree na een half jaar blessureleed) gaf bij zijn eerste balcontact goed voor en Nolano Montblanc maakte de 1-1. In de laatste minuut van de wedstrijd  kopt Montblanc nog een voorzet in het zijnet.

Maurice de Ridder
Breugem: “Ik hoop nu dat Kolping Boys kampioen wordt en de derde periode wint. Dan zouden wij met een tweede of derde plaats zeker zijn van de nacompetitie. Al moeten we wel uitkijken voor KFC want die komen nu wel erg dicht bij. De laatste wedstrijd van het seizoen spelen we thuis tegen KFC dus die wedstrijd zou wel eens cruciaal kunnen zijn.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 3B.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)