De Meteoor kampioen!

De Meteoor is vandaag kampioen geworden in de zondag vierde klasse E. De ploeg deed dat geheel eigenhandig door uit bij Swift met 1-4 te winnen. Na een lang gevecht met Arsenal en onder andere Ilpendam en SDZ trok de ploeg uit Amsterdam Noord aan het langste eind en mag het volgend jaar in de derde klasse uitkomen. Voor Swift viel er niets te halen vandaag, zij handhaven zich zonder nog in aanmerking te komen voor een prijs.

De Meteoor was vandaag per bus afgereisd naar het Olympiaplein, waar de wedstrijd slechts een formaliteit leek te zijn. Niets was minder waar. Swift kwam beter uit de startblokken en De Meteoor maakte een zenuwachtige indruk. Trevor Strobbe van De Meteoor had zijn handen vol aan Laurens van Beek van Swift en moest zijn verdediging meerdere malen tot de orde roepen. Het eerste kwartier vocht De Meteoor vooral tegen zichzelf. De vier ballen die Ferry Noordhuis kreeg aangespeeld stuiterde allemaal van zijn voet. Wensli Iwan Hew-A-Kee van Swift kreeg een goede kans, maar Meteoor keeper Danny Hillegers kon de bal stoppen.

Ferry Noordhuis is trots op de titel en de bijbehorende schaal
Ferry Noordhuis is trots op de titel en de bijbehorende schaal

Bij de eerste echte goede aanval van De Meteoor was het wel raak. Hoewel na 35 minuten, de goal was er niet minder om. Terence van Stein kwam na een goede combinatie op links door. Het leek erop dat hij een voorzet bij de tweede paal wilde geven. De voorzet was echter zo scherp dat de bal direct aan de binnenkant van de tweede paal binnen viel. Hiermee was de ban gebroken en was De Meteoor eindelijk de zenuwen kwijt. Al snel kwam de tweede. Weer Van Stein die doorbrak op links en goed voor gaf. Noordhuis liep zeer gretig in en schoot onberispelijk binnen. Nog voor rust werd het duel helemaal beslist en wel met de mooiste goal van de middag. Noordhuis werd van achteren onderuit gehaald en dit leverde een vrije trap op vanaf twintig meter, links voor de goal. Strobbe ging achter de bal staan en joeg het leer met een streep in de bovenhoek. Een prachtig doelpunt dat het kampioenschap verzegelde. Niet onterecht dat Strobbe hem maakte, hij was een van de betere vanmiddag. Met 0-3 kon De Meteoor in de rust alvast de champagne koud zetten.

Na rust ging het tempo af en toe een stuk omlaag en deden beide ploegen hun best om er nog wat van te maken. Na tien minuten kon Maurice de Ridder van De Meteoor erlangs komen op links. Zijn voorzet kon door Noordhuis nog worden aangenomen alvorens de spits de hoek voor het uitkiezen had. Noordhuis faalde uiteraard niet en tekende voor de 0-4. In het laatste half uur ging het spel op en neer en kon Hew-A-Kee voor Swift nog een eretreffer verzorgen. Een beloning voor de prima wedstrijdinstelling van Swift, dat niets cadeau wilde geven vandaag. Met deze 1-4 waren de doelpunten op en kon De Meteoor na negentig minuten de armen in de lucht gooien. Na een zeer goede reeks na de winterstop is het de terechte kampioen in zondag 4E.

05052013Meteoor kampioen 2

Volgens Noordhuis was dit seizoen aan het collectief toe te schrijven.
Noordhuis:’We zijn de terechte kampioen en dat doe je met zijn allen. Vooral de jongens die niet elke week speelden zijn positief gebleven. Dat vind ik bewonderenswaardig. We kwamen wel erg moeizaam op gang vandaag, maar na de eerste goal was er niets meer aan de hand. Het is tijd voor een feestje.’

Dat feest zal plaatsvinden in Amsterdam Noord. Een klein uurtje na de wedstrijd vertrok de spelersbus weer vanaf het Olympiaplein. Net als bij Ajax wordt De Meteoor ook gewoon bij het eigen sportcomplex gehuldigd.

05052013Meteoor kampioen 3

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)