De Meteoor mist stukje geluk tegen SDOB

De Meteoor blijft voorlopig in het rechterrijtje van de zondag vierde klasse E hangen. De ploeg van Trevor Strobbe ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen SDOB.

“De gelukkigste heeft gewonnen”, was het klare oordeel van Strobbe nadat zijn ploeg verzuimde het duel vroegtijdig in het slot te gooien. “Wij hebben zoveel kansen nodig om doelpunten te maken en houden eigenlijk nooit de nul. Op zich spelen we best aardig, maar je moet jezelf een keer belonen.”

De Amsterdammers begonnen goed aan het duel en kregen een paar aardige kansen via Mo Amakran, Youri Nederlof en Jerry Buddingh. SDOB beperkte zich tot reactievoetbal, maar had wel de grootste kans van de eerste helft. Een afstandsschot van Yannis van den Elshout eindigde tegen de paal. Vlak na rust lukte het De Meteoor om de score te openen. Op aangeven van Lars Hessels tekende Nederlof voor de 1-0.

“Daarna hing de 2-0 in de lucht. Wij waren beter en hadden de wedstrijd in handen”, vervolgde Strobbe. De oefenmeester zag Nederlof en Amakran kansen op een beslissende tweede doelpunt onbenut laten. Dat SDOB een kwartier voor tijd via Thomas van der Starre op gelijke hoogte kwam, was een verrassing. De bezoekers uit Broek in Waterland pakten door en namen zelfs de leiding in handen. In de 87ste minuut tekende Van den Elshout voor de 1-2.

De Meteoor koos er vervolgens voor om in de blessuretijd alles-of-niets te gaan spelen. Het leverde één enorme kans op toen Jay Loots oog-in-oog met de doelman faalde. Een gelijkmaker bleef uit, waardoor de Amsterdammers achtste blijven staan en SDOB (nummer negen op de ranglijst) dichterbij zagen komen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.