De Meteoor stunt op laatste dag met kampioenschap

De Meteoor heeft voor een onverwachte prestatie gezorgd door als promovendus kampioen te worden in de zondag derde klasse B. De ploeg van Gerrie Breugem won op eigen veld met 4-2 van KFC en nam de koppositie over van Kolping Boys, dat hun eigen kampioenswedstrijd met 1-4 van Wijk aan Zee verloor. Hierdoor veroverden de Amsterdammers op de laatste speeldag het kampioenschap.

Op de laatste dag had Kolping Boys één punt voorsprong op De Meteoor. Een overwinning tegen KFC zou de druk op Alkmaarders opvoeren. Meteoor begon rustig en gaf de gasten uit Koog aan de Zaan de mogelijkheid om het spel te maken. De eerste echte kans was echter wel voor de thuisploeg. Na twintig minuten legde Don Goos de bal subtiel over de verdediging van KFC heen, waardoor Sergio Comvalius oog in oog met doelman Haliil Suzulmus kwam te staan. De aanvaller twijfelde niet en schoot knap de 1-0 binnen.

juichen meteoor

KFC had het meeste balbezit, maar kon aanvallend niet gevaarlijk zijn. Vlak voor rust kregen de gasten een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Nadat Marley Hasselbaink werd geblokt door de verdediging van De Meteoor, besloot scheidsrechter Van Gom de bal op de stip te leggen. De strafschop werd echter door Jordy Menagie naast geschoten. Nog geen minuut later deelde De Meteoor een forse tik uit door aan de andere kant wel te scoren. Maurice de Ridder haalde na een lange solo de achterlijn en legde de bal terug op de inlopende Nolano Montblanc. De aanvaller was net iets eerder dan zijn directe tegenstander en kon de bal in de korte hoek binnen tikken (2-0).

De Meteoor zat door een 2-0 ruststand op rozen. Doordat Kolping Boys met 0-2 achter stonden, waren de Amsterdammers virtueel kampioen. In het begin van de tweede helft was daar echter nog maar weinig van te merken, want de thuisploeg zette meteen na het fluitsignaal aan. In de 50ste minuut leidde dit zelfs tot de derde treffer van de middag. Nolano Montblanc werd door Sergio Comvalus weggestuurd, waarna Montblanc op weergaloze wijze met een stift over de doelman voor de 3-0 tekende.

Breugem

Nog altijd had KFC geen gevaarlijke aanval kunnen bewerkstelligen, terwijl De Meteoor uiterst effectief was op de counter. Na een uur spelen werd dit zelfs beloond met een vierde doelpunt voor de ploeg van Gerrie Breugem. Nolano Montblanc won het luchtduel en kon Don Goos op het doel afsturen. De middenvelder won heel eenvoudig het duel om de bal van Keffa Mwase en schoof de 4-0 langs doelman Suzulmus. De wedstrijd leek beslist, net als het kampioenschap.

t shirt kampioen

Doordat Kolping Boys op eigen veld nog altijd op achterstand stond, werd het feest in Amsterdam-Noord alvast gevierd. KFC probeerde het nog te verpesten en deed vlak na de 4-0 iets terug via een lob van Jamie Heringa (4-1). Het mocht de pret niet drukken, ook niet toen Ali El Ghazali namens de gasten een paar minuten voor tijd met een schot recht in de kruising voor de beslissende 4-2 zorgde. Kolping Boys verloor zelf op eigen veld met 1-4 van Wijk aan Zee, dus kon het kampioensfeest op eigen veld na het laatste fluitsignaal losbarsten voor De Meteoor. Als promovendus in de derde klasse B wisten ze voor een verrassing te zorgen door meteen het kampioenschap te pakken.

Lees morgen op Het Amsterdamsche Voetbal een interview met Gerrie Breugem en bekijk de beelden van het kampioensfeest.

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)