De Meteoor wurmt zich langs De Meer

De Meteoor heeft gisteren drie zwaar bevochten punten behaald bij De Meer. De ploeg van Gerrie Breugem wist een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Ferry Noordhuis had met twee goals een belangrijk aandeel hierin. Doordat de koplopers Arsenal en Oosthuizen (zie elders deze site) de punten moesten delen, doet De Meteoor weer helemaal mee in zondag 4E. De Meer heeft door dit verlies een achterstand van vier punten op koploper Arsenal.

De wedstrijd begon om 14:00 uur en stond onder leiding van scheidrechter Jensch. De eerste minuten gingen over en weer, echt gevaarlijke kansen werden er door beide teams niet gecreëerd. In de  25e minuut werd er een speler van De Meer rond de achtien meter van het Meteoor doel onderuit gehaald. De Meer kreeg een vrije trap. De vrije trap werd genomen door Stefan de Vries van de Meer. Hij schoot de bal over de muur in het doel, 1-0 voor de Meer. Keeper Danny Hillegers was kansloos. De Meteoor ging in plaats van beter voetballen alleen maar slechter voetballen en snel de lange bal zoeken in plaats van te combineren en verzorgd voetbal te spelen. Het leek wel of de wil en het geloof om te winnen nu al weg was terwijl de wedstrijd pas een klein half uur onderweg was. Hierdoor kwam De Meer beter in de wedstrijd en dat resulteerde ook in de 2-0 voor de Meer. De rechtsback van de Meer werd de diepte ingestuurd. Hij trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel. De bal werd niet goed weggewerkt in het doel gebied door de verdediger van de Meteoor en kwam voor de voeten van Mouad Benzidane van De Meer die uit de draai de 2-0 kon aantekenen. Gelukkig voor de Meteoor was het hierna snel rust en was er werk aan de winkel voor de trainer Gerrie Breugem om zijn spelers weer op scherp te zetten voor de 2 helft.

De Meteoor startte daarin met het doorschuiven van de centrale verdediger Trevor Strobbe naar het middenveld en ging achterin 1 op 1 spelen.De Meteoor kreeg hierdoor meer overwicht. Dit had er natuurlijk ook mee te maken dat De Meer al 2-0 voorstond en inzakte en probeerde door de ruimte die ontstond achterin bij de Meteoor met een counter de Meteoor de nekslag toe te dienen, maar door goed verdedigend werk van Tommy van Gellekom, Romano  Mac Nack en Donny Bos werden die counters onschadelijk gemaakt.

Meteoor had dan wel het veldoverwicht maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd. Met nog twintig minuten op de klok ging de Meteoor wisselen en kwam Donny Goos er in voor Maurice de Ridder. Dit leverden gelijk gevaar op. Tommy van Gellekom stuurde Benny van Stein de diepte in. Deze gooide de bal de zestien meter in. De bal kwam terecht bij Donny Goos, maar op het moment hij de bal wilde gaan schieten werd hij onderuit gehaald door een speler van de Meer. Hieruit volgde een terechte penalty die werd genomen door Ferry Noordhuis, die deze kans benutte. Het stond nu 2-1. De Meteoor had de aansluitingstreffer gemaakt en om nog meer druk te zetten op de verdediging van De Meer werd er nog een aanvaller bij gezet voor een verdediger. Mark Schanslee voor Trevor Strobbe. Dit bleek een gouden wissel, want na wederom een diepe bal op Benny van Stein speelt hij de bal naar Schanslee die de bal aanneemt rond de zestien meter en met een diagonale pegel de doelman van De Meer verschalkt. De Meer was nu de kluts kwijt en dit resulteerde in een rode kaart voor een verdediger van De Meer die in de eerste helft al een gele kaart had gekregen. De Meteoor ging nu vol voor de winst en die kwam er ook. Mark Schanslee draaide op de achterlijn weg van twee verdedigers van de Meer en speelde de bal op Ferry Noordhuis, die de bal uit de draai in de verre hoek schoot. 2-3 voor de Meteoor.

In de blessuretijd werd het nog bijna 3-3, maar de keeper van De Meteoor Danny Hillegers kon de bal net naast tikken. De daaruit gekomen corner voor De Meer leverde niets meer op, waarna de goed fluitende scheidsrechter Jensch affloot. De Meteoor nam de drie zwaar bevochten punten mee naar huis.

Trainer Carlos Alarcon Vidal van De Meer was teleurgesteld over het resultaat.
Vidal:’Ik had de Meteoor bekeken en een strijdplan gemaakt. Dat pakte goed uit in de eerste helft. Zonder heel veel kansen gingen we toch met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust kregen we een terechte penalty tegen, maar een zware tweede gele kaart. Dan gaan zij alles op alles zetten en krijgen wij het moeilijk. Een gelijkspel had volgens mij een juiste uitslag geweest’.

De Meer haakt dus even af bij de koplopers, maar Vidal ziet het positief.
Vidal:’Ik heb een kleine groep. Als alles een beetje heel blijft en wij eindigen bij de eerste vier, dan hebben we het heel goed gedaan.’

Volgende week speelt de Meteoor thuis tegen Kwadijk en mag De Meer het opnemen tegen Ilpendam.