De snelle goal van Donny Geel

Donny Geel scoorde het afgelopen weekend voor Beursbengels een van de snelste goals uit de geschiedenis van het amateurvoetbal. Tegen Argon uit Mijdrecht lag de bal er naar verluidt al na 4,8 seconde in. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Donny Geel over deze snelle goal, over hemzelf en over Beursbengels.

Hoe kwam die goal eigenlijk tot stand?
Geel:’Het was wonderbaarlijk. De tegenstander (Argon) was elkaar voor de aftrap fanatiek aan het opjutten dat ze er vanaf het begin op moesten zitten. Dat deden ze. Ze doken met z’n allen op de middencirkel. Ik nam zelf de aftrap en liep naar voren. Onze linkshalf kreeg de bal vanuit het midden en gaf een lange bal op mij. De verdedigers waren naar voren gelopen en de keeper twijfelde of hij eruit moest komen. Toen hij eruit kwam was hij te laat en lepelde ik de bal over hem heen. Het was een soort komisch dat ie er meteen in lag. Zelf was ik er natuurlijk heel blij mee. Het bleek ook de enige goal van de wedstrijd achteraf. Dat was te danken aan hun keeper. Hij pakte later twee ballen van me die ik al telde eigenlijk. Dat waren echt knappe reddingen’.

Geel, die deze week 28 jaar is geworden, speelt voor het tweede seizoen bij Beurbengels. Daarvoor speelde hij bij DWV, Hilversum en DCG.

Donny Geel speelde eerder voor DWV

Wat voor spits ben je?
Geel:’Ik ben een aanspeelpunt en een afmaker. Niet iemand die op snelheid mooie acties maakt. Ik hou de bal vast en speel hem naar de bewegende mensen. Voor de goal probeer ik scherp te zijn en mijn goaltjes te maken. Vorig jaar waren dat er 12. Dit jaar ben ik tevreden met 15, maar hoop ik stiekem op 20. Dan moet ik wel fit blijven. Vorig jaar miste ik een aantal wedstrijden door blessures.’

Hoe gaat het met Beursbengels dit jaar?
Geel:’We hadden niet de beste voorbereiding, maar nu gaat het erg goed. We hebben 7 punten uit 3 wedstrijden. We hebben dit jaar meer snelheid in de aanval. Raimundo Mendez is hierin een versterking en ook Dennis Gerritsen op nummer 10 heeft die snelheid. Vorig jaar was het vaak te veel breien. Ik denk dat we nog meer kunnen scoren. We willen graag bovenin meedoen en voorlopig doen we dat.’

Aanstaande zaterdag mag Donny Geel weer proberen om een goal te maken in de uitwedstrijd bij DESTO in Utrecht. Het is zeer onwaarschijnlijk dat hij dat weer binnen 4,8 seconde zal doen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)